Täpselt nii läks meie meistriliigaga, kus poolfinaali kohtade pärast puudus igasugune konkurents, sest põhiturniiri pika puuga võitnud HC Viking sai disklahvi ning kõik ülejäänud pääsesid play-off'i.

Olin täna tõsise dilemma ees, kas tõsta hokiliidu saadetud pressiteade pealkirjaga "Lõppes Eesti Jäähoki Meistriliiga põhiturniir" üles või mitte, sest ausalt öeldes on see turniir mu silmis igasuguse tõsiseltvõetavuse kaotanud.

Võis loota, et alaliidu presidenditoolil Jaan Mölderi välja vahetanud Rauno Parras hakkab Eesti hokit uueks looma ning lõpuks ometi saadakse meistrivõistluse hooaeg läbi viia ilma ühegi skandaalita, aga võta näpust... Ühe jaburduse võlusid hokiliidu juhid ikka välja!

Võlgnevuse tõttu alaliidu ees pandi HC Vikingi ees play-off'i uks lihtsalt kinni. Nädalast nädalasse hiilgavaid tulemusi teinud ning kõvasti trenni rassinud meestele tõmmati klubijuhtide saamatuse tõttu vesi peale. See on samahea, kui Eesti jalgpallimeistrivõistluste viimase vooru eel eemaldada turniirilt FC Levadia või korvpalli play-off'ist välja jätta Kalev/Cramo (kusjuures viimaselgi on rahadega probleeme ning ainest selleks peaks jätkuma...).

Olukorrale oleks kindlasti leidunud ka mõni parem lahendus, mida saanuks rakendada pärast play-off'i lõppu, näiteks järgmise hooaja alustamine miinuspunktidega vms.

Vikingu asemel pääseb poolfinaali Kohtla-Järve Viru Sputnik, kes kaotas põhiturniiril mänge skooridega 4:14, 3:12, 2:12... Mis play-off'ist me räägime?!

Ausalt öeldes imetlen veel neid fanaatikuid, kellele Eesti jäähoki veel midagi pakub ning kes iga nädal tribüünile tee leiavad. Kuniks selline klounaad jätkub, mina oma jalga jäähalli vabatahtlikult ei tõsta.

Jõudu ja jaksu Eesti jäähoki edendamisel!