Tragöödia juhtus 1975. aasta 10. märtsil Sokolniki jäähallis, kui Ontariost Moskvasse külla sõitnud Kanada kuni 17-aastaste poiste jäähokivõistkond kohtus Venemaa eakaaslastega. Kanada koondise sponsoriks oli närimiskummitootja Wrigley, kes tõi Moskvasse kilode kaupa nätsu, mis oli toonases Nõukogude Liidus suur defitsiit.

Saatusliku mängu ajal oli saalis täismaja ehk 4500 inimest ning juba kohtumise ajal levis kuuldus, et kanadalased jagavad lastele nätsu mängu järel spordihalli ees oma bussi juures. Seetõttu tormasid lapsed lõpuvile järel väljapääsu suunas, kuid keegi kukkus trepil ja teised lendasid talle otsa. Ukseni jõudes avastati, et see oli lukus, misjärel tekkis üleüldine paanika ja kaos. Lisaks otsustas tööl olnud purjus elektrik saalis tuled kustutada, sest arvas, et kõik on hallist juba lahkunud. Rüseluse käigus tallati surnuks 21 last, kellest enamus olid nooremad kui 16-aastased. Lisaks sai 25 last vigastada.

Nõukogude ajakirjandus ei kirjutanud toona juhtunust sõnagi. Alles aastaid hiljem jõudis tragöödia avalikkuse ette. Sokolniki spordihalli direktor, tema asetäitja ja kohalik miilitsaülem said karistuseks kolmeaastase vangistuse, kuid neile anti peagi armu ja nad pääsesid vabadusse. Purjus elektriku isikut aga ei suudetudki kindlaks teha.

Alles 2013. aastal avati Sokolniki spordihallis hukkunute auks mälestustahvel.