"Kui me sellega hakkama saame, saab sellest inspireeriv lugu ning näitab, et kui midagi innukalt teha, on kõik saavutatav," rääkis 1990-ndatel esimese Jamaika päritolu NHL-i mängijana Boston Bruinsi, NY Islandersi ja Ottawa Senatorsi hingekirja kuulunud Graeme Townshend Toronto Starile.

NHL-is on praegugi mõned Jamaika juurtega mängijad - näiteks Kanada koondisega Sotši olümpial osalenud Montreal Canadiensi kaitsja P.K. Subbani isa kolis 11-aastaselt Jamaikast Kanadasse.

"Kui Jamaika saab oma tiimi MM-ile või olümpiale, oleks see ime. See on midagi nii äärmuslikku, et ma arvan, et see võib isegi toimida."

Hokimeeskonda on püütud Jamaikal kokku kutsuda alates 2011. aastast, kuid tõsisemalt hakati asja ajama möödunud nädalavahetusel koondise katseid korraldades. Katsete eestvedaja oli Townshend isiklikult.

Tiimi pääsemise esialgne tingimus on Kariibi mere piirkonnast pärit sugulaste olemasolu. Lõplik olümpiatiim pannakse kokku ainult Jamaika kodanikest. Townshendi sõnul on esmane eesmärk kokku saada meeskond, kes hakkaks järgmisel suvel pidama näidismänge, et Jamaika olümpiaplaan laiemat tuntust koguks ning programm rahastajaid leiaks. 

Jamaikalastel, kes on bobikelgutamises juba olümpiale jõudnud, saab jäähokis sarnase triki sooritamine väga raske olema, sest riigis pole hetkel veel ühtegi jäähalli.