"Saku suurhalli majandusraskused ning Tallinna linna toetuseta jätmine on tekitanud olukorra, kus EJHL koostöös rahvusvahelise alalliidu IIHF-iga on sunnitud viima 2. divisjoni B-grupi MM-turniiri Tallinnast Narva," teatas EJHL Delfi Spordile.

"Majandusraskustega võitlevas keskonnas turniiri korraldamiskulude 100% ettemaksmine on tänases majandusolukorras ilmvõimatu. Kultuuriministeeriumi pisitoetus ning EASi poolse toetuse äralangemine on tinginud olukorra, kus Tallinnas II divisjoni turniiri korraldamine tasemel, mida eeldab IIHF, on võimatu."

EJHL-i kinnitusel jäi Tallinna linna poolne viimase hetke abikäe ulatamine nn poolele teele ja turniiri finantseerimiseks vahendeid linn samuti ei leidnud.

"Samas tuleb tunnustada Narva linna kiiret ja asjalikku lähenemist. Juba kolmanda MM turniiri organiseerimine jooksva hooaja sees on sündmus, mida pole ette näidata isegi ühelgi suurlinnal."

Tekkinud olukorda on mõistvalt suhtunud nii kõigi osalevate maade hokiföderatsioonid kui ka meeskonnad ning rahvusvaheline alaliit.

"Ka EOK on sündmustega kursis ning rahvatarkus, et uppuja päästmine on uppuja enda asi, sai taaskord kinnitust," lisas EJHL.

Turniir toimub Narvas täies mahus 10.-16. aprillini ning Eesti koondisel on endiselt eesmärk see ära võita.

Eesti koondise vastased MM-turniiril on Iisrael, Hiina, Uus-Meremaa, Island ja Rumeenia.

7. aprilliks planeeritud Eesti ja Soome koondiste kohtumine on endiselt jõus, aga kas seegi mäng peetakse Narvas või Tallinnas Premia jäähallis, selgub tuleval esmaspäeval.

Tõe huvides tuleb märkida, et Soome koondis tuleb siia nimetuse all Team Finland, kus põhijõudu kannavad kuni 20-aastaste koondise hokimehed.