Škoda jäähoki meistriliiga tiitlikaitsja Tartu Kalev-Välgu nädalavahetus on hokirikas. Esmalt algas see Kohtla-Järve Viru Sputniku külaskäigua Lõunakeskuse liuväljale, kirjutab icehockey.ee.

Teisel kolmandikul nähti väga lahtist ning värvaterohket hokit. Ning kuigi Taani imemees tegi ka siin super tõrjeid, pidi ta koguni viiel korral litri oma selja tagant välja võtma. Tõrjed tuli tal sellesse kolmandikku koguni 26! Samas ol must päev Tartu väravas alustanud Roland Bugail – 10 viset ja 3 neist väravas. Ning seisul 4:3 kodumeeskonna kasuks kutsuti noormees pingile ning tema koha väravasuul võttis üle Erik Gudkov.

Suurima ovatsiooni põhjustas kahtlemata 1997. aastal sündinud pea 2 meetri pikkune Mihkel Sinikas, kes lõi oma karjääri esimese Škoda jäähoki meistriliiga värava. Litter korjati kohe meeskonna treenerite poolt platsilt ning ehib tulevikus ühe põnevaima Eesti hokilootuse kodust auhinnakappi! Mihkli täiuslikku õhtut täiustas veel peale selle värava ja meeskonna võidu kindlasti veel kolmandal kolmandikul antud resultatiivne sööt.

Kolmandasse kolmandikku mahtus veel 2 Kalev-Välgu väravat ning kohtumise lõppskoor oli 8:3. Tartu meeskonnas said 2 väravat kirja nii Vassili Titarenko, Ivan Loginov kui Anton Jastrebov. Mihkel Sinika kõrval ühe ka Maksim Urlihh. Jeperseni väravale tehti tema debüütmängus 73 pealeviset.
Taanlane ise oli esmese mängu järel rahul oma esimese ja viimase kolmandiku esitusega. Teisel läks noorel meeskonnal rütm sassi ning vigu tuli lubamatult palju. Ning kuuldes, et Kohtla-Järve meeskonnas olid puudu liidrid Anton Nekrassov ning German Kovaljov oli jüüt rõõmus – minna saab vaid paremaks!

Škoda jäähoki meistriliigas on nüüd 15 punkti peal nii Viiking Sport kui PSK-l. 9 punkti on Kalev-Välgul ning 6 HC Panter Purikate meeskonnal. Kohtla-Järve Viru Sputnik on endiselt 0 peal. Pühapäeval on Premia jäähallis vastamisi HC Panter Purikad ja Kalev-Välk.

Kõneaineks oli külaliste puurivaht. Kõlava nimega mees – Anders Schmidt Ejsgaard Jespersen – on nimelt esimene Taani hokimängija, kes lööb kaasa Škoda jäähoki meistriliigas ning Eesti hokiväljakutel üleüldse. Samas näiteks Eesti mees Ken Kuusk osaleb tänavu Taani II liigas.
Ning Jespersen pani endast esimesel kolmandikul rääkima kõik Tartu hokimängu vaatajad. Külma rahuga tõrjus ta viske viske järel ja nii 17 ja pool minutit järjest. Siis tundus, et Kalev-Välgu mängijatest Algis Lukenskas jõudis sihile, kuid … kohtunik Igor Tsernõšov laiutas käsi ning mäng jätkus. Värav siiski esimesse kolmandikku tuli ja seda vaid 16 sekundit enne vaheaega – Vassili Titarenko autoriks. Jesperseni kontole kogunes avakolmandikul 25 tõrjet (see on selline normaalse hokikohtumise tõrjete arv)!

Viiking Spordi meeskonna külaskäik Narva oli sedakorda muljetavaldav. Škoda jäähokiliigas oli nimelt erakordselt tiheda nädalavahetuse avaakordiks seni vaid võite tunnistanud Narva PSK ning Tallinna Viiking Spordi mõõduvõtt.
Ning Viiking Sport oli tulnud Narva oma hetke võitlusvõimeliseimas koosseisus. Puudu olid haigusega kimpus Artjom Rumjantsev ning viisaprobeemide lahenduseni jõundud Sergei Sokolov. Kuid üllatusi oli treener Dmitri Kisselevitšil varuks mitu. Kaitsess oli mängima pandud nii Maksim Borovikov kui Ryan Strayer.

Viiking tuli mängule sellise hoo ja kiirusega, mis lõi narvakatel hinge kinni. Pealevisked olid kohe 7-0. Ning siis näitasid vennad Ivanovid, et mitte üksnes Tallinn ei kuulu neile. Sergei söötis ja Maks lõi. 1:0. Ning neile, kes seda kiiret kombinatsiooni ei jõudnud piisavalt nautida, pakuti seda kohe uuesti. 2:0. Siis tuli mängu natukene ebõnne PSK väravavaht Vjatšeslav Ksenofontovilt. Mees läks tegema efektset kottkindaga litsipüüdmise trikki ja tõmbas väravast mööda vuhiseva litri oma võrku. Litri lennutas värava suunas seejuures Ilja Urušev kesktsoonist.

3:0 ja pealevisked 17-7 räägivad kogu loo esimesest kolmandikust. Jääl tuiskas ringi üks meeskond ning liiga liidrid pidid vaid nende minekut vaatama. Siiski oli Narval ka üks päris kena võimalus, mis lõppes sellega, et Aleksandr Titov kolistas korra Viikingi väravaraudu.

Teisel kolmandikul olid mõlemad meeskonnad rahunenud. Tempo mahavõtmisele vaatamata kontrollis mängu Tallinna kollektiiv ning oli igati õiglane, et kolmandiku ainus värav tuli neilt. Kübaratembu vormistas Maksim Ivanov ning sedapuhku sai söödupunkti peale team venna veel Roman Razumovski.
Kolmandal kolmandikul sündis kolm väravat. Narva publiku pani rõkkama loomulikult Kirill Iljini oma – suurele kaotusele vaatamata oli ikkagi seni liigas peremehetsenud Narvale just psühholoogiliselt oluline auvärava tegemine ning alandava kuiva skoori muutmine. Viiking Spordi värvad läksid Aleksandr Saprõkini ja Sergei Ivanovi arvele. Tema õhtu siis 1+3 ja venna Maksimi oma 3+1. Meeskonna esindaja Heldur Sepma oli rahul: “Kiievis koondisega käimine oli meie poistele tõeline hea emotsiooni allikas. Pärast koondise mänge mehed lausa lendavad!” Ning Viiking Sport näitas sedapuhku tõepoolest, et oma potensiaali suudavad nad ka resultaadiks vormistada.