"Sellel asjal on ka tulevikku, aga täna mulle tundub, et soovitu ja reaalsuse vahel on nii mängijate kui finantside osas päris suured käärid," rääkis Petersoo, kes igapäevase FC Levadia pressiesindaja töö kõrvalt käib väljakukommentaatoriks HC Panter/Purikad meeskonnale.

"Loogikat selles on, aga on ka väga palju küsimusi. Näiteks see, et kes seal siis mängivad? Kas on mõtet meeskonnal, mille lõviosa moodustavad sisse toodud soomlased ja lätlased? Vähemalt pool või kaks kolmandikku peaksid olema ikkagi Eesti koondislased või Eestiga seotud mängijad. Ühtlasi peavad nad olema Mestise jaoks piisavalt head, sest see on väga tugev liiga."

Veel peab Petersoo oluliseks, et ettevõtmist toetaks ka Eesti jäähokiliit, sest nimelt alaliidu distantseerumise tõttu olevatki eelmised sarnased katsed piiri taga mängivat edukat Eesti meeskonda luua luhta läinud. Viimati proovis Läti liiga kaudu laineid lüüa Tartu Big Diamonds, Soome kaudu on sama üritanud teha mitmel korral HC Panter.

"Kui Panter oleks 2004. aastal hakanud Soome asja ajama sellisel moel, et neile oleks hokiliit ja veel toetajaid taha tulnud, oleks täna olukord selline, et see klubi oleks Mestises väljas ja seal täiesti arvestatav tegija. Aga nüüd ollakse sisuliselt tagasi nullpunktis. Tähtis on, et sellele klubile tuleks taha kogu Eesti hoki, mitte jäähokiliit ei torpedeeriks seda üritust. See on mu kõige suurem hirm. Ning meeskond peab olema koostatud normaalse ja toimuva klubi nagu Pantrid põhjal, siis on asjal jumet. Midagi uut välja mõtlema hakata ei ole mõtet."