"Meil on olemas Tallinna linna, EOK (Eesti Olümpiakomitee), kultuuriministeeriumi ja jäähokiliidu moraalne toetus. Taotluse ise andsime sisse oktoobris. Nüüd jääb üle oodata, mida meile Venemaa poolelt litsentseerimise poolelt vastatakse. Aga ausalt öeldes ei oska kindlalt öelda, millal see otsus tulla võiks," rääkis septembris loodud klubi juhatuse liige Heino Enden toona.

Üks projekti initsiaatoritest - 48-aastane venelane Andrei Belmatš - rääkis venekeelsele Delfile, kuhu on plaaniga jõutud hetkeseisuga. "Praegusel momendil tegeleme paberimajandusega, valmistamaks ette kõiki dokumente, mida liigasse sisenemiseks esitada on vaja," rääkis Ilja Kovaltšjuki endine agent ja Hantõ-Mansiiski Jugra klubi kunagine direktor. Ta lisas, et esitatavate paberite seas on näiteks toetuskiri Eesti Jäähokiliidult ja luba kasutamaks Tondiraba jäähalli. "Hetkel ootame garantiid Tallinna linnavalitsuselt. Ülejäänud paberid - ütleme nii, et need tegelevad finantsiliste ja poliitiliste küsimustega."

Belmatš avaldas ka, et hetkel tegutseb ta Ilvese klubi presidendina, juhtides läbirääkimisi KHL-iga liitumise osas. Samas ei soovinud venelane avaldada seda, kuidas Ilvese projekti finantseerida kavatsetakse. "Ma ei saa hetkel veel sellele küsimusele vastata. Kui kõik läheb hästi, peavad klubi omanikud pressikonverentsi ja räägivad sellest ise."

Veel kinnitas Ilvese president, et kõige hilisemalt peaks klubi dokumendid KHL-iga liitumiseks esitama 1. aprilliks. "KHL soovib soliidse organisatsioonina saada garantiid, et klubi ei liituks liigaga vaid üheks aastaks."

Mis on aga tõenäosus, et Ilves järgmisel aastal tõesti KHL-is mängimist alustab? "Minu kvalifikatsioon hokimänedžerina ja investorite huvi lubavad eeldada, et Ilvesest võib saada edukas projekt."