Pimedate Ööde Filmifestivalil linastunud dokumentaalfilmis "Punaarmee" süüdistab esimene nõukogude hokikoondislane NHLis Nõukogude Liidu kaotuses KGB-d. Tõsi küll, tegemist ei olnud spioonimängudega, vaid lihtsalt poliitikaga.

Miks vahetas Nõukogude Liidu koondise peatreener pärast esimest kolmandikku välja tollal maailma parimaks peetud väravavahi Vladislav Tretjaki? Fetissov räägib, et treener Tihhonov oli KGB mõjusfääris ja oli sunnitud seetõttu eelistama KGB klubi, Moskva Dünamo mehi CSKA (armee spordiklubi) mängijatele. See oli ka põhjus, miks sisse toodi Dünamo mees Vladimir Mõškin, CSKA-s mängiva Tretjaki asemele.

"Kolm väravat neljast sündisid Dünamo meeste kehvast kaitsetööst," sõnas Fetissov. "Tihhonov tahtis CSKA-d välja suretada. Kui ta oleks Lake Palcidis kulla võitnud, garanteerin teile, mingit Vene viisikut ei oleks olemas. Dünamo oleks sellest ajast peale domineerinud. Kaotus Lake Placidis aitas mul saada selleks, kes täna olen."

Fetissov peab seda siiski vaid üheks mänguks Venemaa kuulsusrikkast spordiajaloost. "Ameeriklastel on selektiivne mälu, neile on see rahvuslik asi," sõnas Fetissov. "Ma tunnistan, mul on üks kuulsaimaid hõbemedaleid spordiajaloos. Õige?"