NBA puudumisel teleprogrammis hakkavad ilmselt paljud spordihuvilised Põhja-Ameerikas ja mujal jälgima rohkem jäähokit ning ka seni rohkem korvpalli kajastanud meediaväljaanded saavad nüüd NHL-ile keskenduda.

„Hoki pole tihtipeale kajastatavate alade seas esikohal, kuid nüüd on ta mõnda aega peamine kõneaine, sest programm ja ajaleheveerud tuleb kuidagi ju täita,” ütles Reutersile Oregoni ülikooli sporditurunduse tegevjuht Paul Swangard.

NHL-i inimesed aga kinnitavad, et teise õnnetusest kasu lõikamine ei kuulu nende meetodite hulka, millega publikut meelitada.

„Aumeheliku kokkuleppe kohaselt ei üritame teiste vigadest kasu lõigata, kuid oleks rumal mõelda, et me ei mõtle praegu, kuidas uute klientide tähelepanu äratada,” rääkis NHL-i turunduse eest vastutav John Collins.

NHL-i hooaja algusele on võimalik kaasa elada ka Helsingis, kus täna õhtul kell 20 lähevad Hartwall Arenal vastamisi Buffalo Sabres ja Anaheim Ducks eesotsas Teemu Selänne ja Saku Koivuga. Stockholmis kohtuvad samal ajal Los Angeles Kings ja New York Rangers.

NHL-i valitsev meister Boston Bruins alustas hooaega 1:2 kaotusega Philadelphia Flyersile, Toronto Maple Leafs oli 2:0 üle Montreal Canadiensist ning Pittsburgh Penguins alistas karistusvisetega 4:3 Vancouver Canucksi.