Soome noortekoondises mänginud Siim Liivik ütleb tänases ERR-i spordiportaali artiklis, et esindaks Eesti meeste koondist hea meelega, kuid keegi pole teda sinna kutsunud.

"Minu vastu pole Eestist väga huvi tuntud. Kui küsitaks, aitaksin Eestit hea meelega, oleksin suviti noortelaagris kaasas. Mulle meeldib aidata teisi inimesi. Ei ole minu käest küsitud ning ise ka ei lähe ennast ette viskama, et võtke mind. Kui ei ole vaja, siis ei ole vaja," sõnas ta.

Mölder ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et hokiliidu eelmise presidendi Riho Sooniku ajal on Liivikuga sellest räägitud. "Olen seda Sooniku käest korduvalt küsinud, miks ei ole Liivikut koondisse kutsutud. Mulle on öeldud, et Siim ei ole seni väljendanud mitte mingit huvi Eesti koondises osalemises. Tõenäoliselt sõidan kolmapäeval Soome, võin temaga seal kohtuda,“ lausus Mölder, kuid lisas, et tema teada peaks Liivik Soome kodakondusest loobuma, kui ta tahab Eesti koondise särgi selga tõmmata.

"Ma ei usu, et Siim endale nii palju peavalu tahab. Kohe, kui ta otsustaks ainult Eesti kodakondsuse kasuks, kaoksid tal ju kõik sotsiaalsed garantiid Soome poolt ära. Praegust Eesti poliitikat arvestades ma ei usu, et keegi oleks valmis Soome kodakondusest loobuma. Ma ei ole temaga sellest isiklikult rääkinud, aga kindlasti me teeme seda."

"Mul ei oleks selle vastu midagi, kui me kõik paremad kokku saaks. Niimoodi oleksime võimelised esimesse divisjoni tagasi tõusma. Ning siis saaksime juba järgmise MM-i meie uude Rabahalli tuua. Tänase päeva selge eesmärk on teise divisjoni A-grupp ära võita," lisas Mölder, kuid millise peatreeneriga seda eesmärki püüdma hakatakse, ta hetkel veel öelda ei osanud.

"Meil mõtteid on olnud ning töö käib ning küll me õigel ajal sellega ka välja tuleme. Eks me ikka põhjanaabrite poole vaatame," poetas ta vaid.

Mäletatavasti jäi Eesti koondise eelmine peatreener Dmitri Medvedev oma töökohast ilma pärast Ukrainas Donetskis toimunud MM-i I-divisjoni turniiri purjutamisskandaali, kus neli koondislast päev enne tähtsat kohtumist pidutsema hakkasid ning Eesti koondis teise divisjoni langes.

Eesti meediast on läbi käinud soomlase Juhani Tammineni nimi, kelle värbamine tänavu kevadel katki jäi, kuna hokiliidul ei õnnestunud Eestisse tuua teise divisjoni MM-turniiri, mis nimeka treeneri üheks tingimuseks oli.