"Arvan, et välja kukkus väga töine koosolek. Idee on väga huvitav, eriti Eesti jäähoki jaoks, sest meil on vaja luua meeskond, mis annab meie noortele võimaluse väga kõrgel tasemel mängimiseks," rääkis Enden reedel toimunud töökoosoleku järel, vahendab KHLi kodulehekülg.

Uuel hooajal kävituv HPL on Venemaa Kontinentaalse Hokiliiga (KHL) noormängijate jaoks loodud sari, kus hakkavad osalema ka Venemaa tippklubide farmklubid.

"Arvan, et Eesti jäähoki jaoks on vaja eeskuju - noored peaksid väga lähedalt nägema ja tundma, mis neil on vaja teha, et nii kõrgele jõuda. Olen alati optimist ja usun, et kui midagi teha, siis tuleb seda teha väga tõsiselt," rääkis Enden, kelle sõnul tahab hokiklubi Tallinn tulevikus mõelda ka KHLiga liitumisele.

Reeglite kohaselt peab HPLi klubides olema vähemalt viis alla 20-aastast mängijat, samas kui üle 28-aastaseid hokimehi võib meeskonnas olla maksimaalselt viis. Uue liiga meeskondade eelarve peab olema vähemalt 1,4 miljonit eurot.

HPLi liigaga liitumiseks on klubidel võimalik taotlusi esitada kuni 30. aprillini. Pärast seda hakatakse otsustama, kes sarja pääsevad.