„Šveitsis sai Venemaa ja Valgevene alaliitude juhtidega sel teemal vesteldud,” tunnistas Soonik, kelle arvates oleks nn. jäähoki euroliigaga liitumine kohaliku hoki arengu seisukohalt kasulik, kirjutab sportnet.ee

„Kontinentaalses liigas osalemine annaks meie jäähoki arengule väga suure tõuke, kuid selle taga on ka väga suur protsess — isegi inimjõud pole siinkohal nii oluline kui finantspool.”

Kontinentaalne Jäähokiliiga, mis loodi asendama Venemaa Superliigat ning mille esimene hooaeg algas tänavu septembris, koondab endas hetkel 24 meeskonda neljast riigist — Venemaalt (21), Valgevenest, Lätist ja Kasahstanist. Liiga plaan on aga järgmisel aastal suurendada klubide arvu 30-ni ehk kaasata ka tiime Ukrainast, Saksamaalt, Soomest, Rootsist, Austriast ja Tšehhimaalt.

Kui eestlaste „soovunelm” kunagi konkreetsema suuna saab, peab Soonik võimalikuks variandiks komplekteerida KHL-is osalev meeskond Eesti klubide parimatest mängijatest ning osta kogenumaid mehi juurde välismaalt.

„Kuid pole üldse teada, kas kogu projekti toetamisest keegi üldse huvitub,” lisas Soonik. „Praegu on see pigem ettevaatav mõte. Esmalt tuleb visioon paika panna ning siis tegutsema hakata.”