Uus peatreener Ismo Lehkonen (pildil) ja teine treener Jukka Ropponen alustavad oma uut tööd minilaagriga Tallinna Premia jäähallis 29. augustil.

Eesmärgiks on järgmise aasta aprillis Saku Suurhallis toimuva 2. divisjoni MM-turniiri võitmine.

"See on Eesti jäähoki jaoks unistuste täitumine", ütles Eesti Jäähokiliidu peasekretär Riho Soonik Delfile.

"Kogemused, mis Lehkosel ja Ropposel on, on suureks tõukeks Eesti jäähokile. Nendega muutub see mäng kindlasiti populaarsemaks Eesti rahva seas!"

Ismo Lehkonen tuleb koondise juurde pärast aastast tööd Helsingi Jokerit meeskonnas, kus ta oli Glen Hanloni kõrval teiseks treeneriks.

Enne seda oli Lehkonen Soome tugevuselt teise liiga, Mestise, klubi Turku TuTo peatreener. TuTo-s
lõi ta tugeva meeskonna, millest mitmed mängumehed on tänaseks siirdunud SM-liigasse.

Lehkonen on peatreenerina töötanud ka Helsingi IFK-s ja Rauma Lukkos, samuti Soome noortekoondises.

Jukka Ropponen on üks Soome edukamaid väravavahtide treenereid, kes käesoleval hetkel töötab Euroopa Meistrite Liiga võitja Zürich ZSC Lionsi väravavahtide treenerina Šveitsis.

Eelmisel aastal võitis tema meeskond ajaloolise esimese Meistrite Liiga kahemängulises finaalis Magnitogorski Metallurgi ning tema treenitav väravavaht Ari Sulander valiti liiga kasulikuimaks mängijaks.

Ropponen on treeninud mitmeid Soome tugevaid hokiklubisid nagu Helsingi Jokerit, Kiekko Espoo ja Espoo Blues.

Treenerina on Ropponen tulnud kahekordseks Soome meistriks ja korra Šveitsi meistriks, tal on treeneritöö kogemusi ka Kanadast ja Ameerika Ühendriikidest.

Samuti on Ropponen praegu NHL-i klubi Minnesota Wildi väravavahi Niklas Bäckströmi ja KHL-is Nižni Novgorodi Torpeedo puurivahi Bernd Brückleri individuaaltreener.