Soome hokiliidu esindaja Pirkka Antila kinnitas HC Vipersi eemaldamist ajalehele Helsingin Sanomat.

"Nad (Vipers) on sobimatu käitumise tõttu sarjast diskvalifitseeritud. Sobimatult käitusid nii meeskonna juhid kui lapsevanemad," sõnas Antila.

"Üksikasjadesse ei hakka ma laskuma. See ei ole vajalik, kuid kui matš tuleb katkestada, viib see alati uurimiseni. Seejärel tehakse otsus," jätkas Antila, kinnitades, et skandaali põhjustanud mäng toimus eelmisel laupäeval Soomes.

Vipersi meeskonna esindajad ja lapsevanemad polnud selles mängus kohtunike tööga sugugi rahul, avaldasid valjuhäälselt protesti ning lõpuks järgnes sellele kohtumise katkestamine.

HC Vipersi esindaja jäi Delfiga rääkides napisõnaliseks ja lausus vaid: "Midagi erilist ei juhtunud. Kohtunikud tahtsid meid lihtsalt eemaldada. Neil oli lihtsalt nii vaja."

Eesti jäähokiliidu kommunikatsioonijuht Maarja Kirtsi sõnas Delfile, et Soome alaliit on neile selle intsidendi kohta info edastanud, kuid midagi rohkemat neil hetkel kommenteerida ei ole. Alaliit suhtleb esmalt HC Vipersi ja Soome jäähokiliiduga.

"Meie jaoks on see veel väga värske info. Midagi uut meil hetkel öelda ei ole ning ilma nendega (Soome hokiliit) konsulteerimata on meil keeruline seda otsust kommenteerida," sõnas Kirtsi ning kinnitas, et juhtunule palutakse selgitust ka HC Vipersilt.