"Selle kuu aja jooksul ei suutnud me leida väga head uut presidendikandidaati. Vältimaks mingi arusaamatu vaakumi tekkimist alaliidu juhtimisse, võtsin vastu otsuse, et vean seda asja veel mingi aja edasi," ütles Mölder Eesti Olümpiakomitee majas Pirita teel toimunud erakorralise üldkogu koosoleku järel.

"Mitmed inimesed avaldasid selleks valmisolekut, aga kõigil neil oli seatud tingimuseks, et teatud küsimused peavad saama enne lahenduse, kui nad selle asjaga liituvad," jätkas Mölder ning sõnastas enda ametiaja peaülesande: "Hokiliit peab muutma avatumaks, mõistetavamaks ja inimlikumaks. Eks me selle protsessiga nüüd edasi tegeleme."

Küsimusele, kuidas nimetatud eesmärke saavutada, vastas Mölder: "Ega siin ei ole nii, et tänase hetkeni olime pikali ja homme hakkame jalutama. See protsess on pidev. Ma olen väga aktiivselt sellega tegelenud viimase aasta ja eks tuleb nüüd lähiajal kutsuda kokku ka uus juhatus, arutada teemad läbi, mis päevakorras on. Tööd tuleb teha."

Samal ajal teisel korrusel toimunud üldkogu koosolekuga kogunesid eelmisesse juhatusse kuulunud Priit Willbach, Heldur Sepma ja Raul Oja esimesel korrusel hokiliidu kontoris. Miks? Mis seal arutati? Mölder vastust ei teadnud.

"Ma ei tea, kes seal all olid. See on nende inimeste kutse, kes sinna alla olid kirjutanud. Üks nendest kolmest oli mul ka siin üleval üldkogu koosolekul. Ma hästi ei usu, et seal all mingit koosolekut toimus."

Vaata intervjuud Jaan Möldriga videost: