Riisalu valiti täna EOK maja suures saalis toimunud erakorralisel üldkogu koosolekul hokiliidu juhatusse koos Vahur Glaase, Urmas Kuuse, Oleg Litvjakovi ja presidendina jätkava Jaan Möldriga.

"Teatud mõttes pöördusin ringiga tagasi lapsepõlve. Olen olnud president aastatel 1999-2003, mil ma andsin selle ameti Priit Vilbale üle. See ei olnud üldse Jaan Möldri kutse. Analüüsisin seda käiku mitme inimesega, sealhulgas ka näiteks Priit Vilbaga," rääkis Riisalu Delfile ja Eesti Päevalehele.

"Kui ma tol ajal ametit maha pannes tundsin ennast noore ja ebakindlana, siis kümme aastat on mind nii palju parandanud ja täiendanud, et ma olen valmis uuesti proovima. Natuke on see ka mu enda maha jäetud laps, kes nüüd issiga kümme aastat hiljem uuesti kokku saab," lisas Riisalu.

Mida Riisalu juhatuse liikmena sooviks hokiliidus ära teha? "Me peame läbi viima väikse analüüsi olnust - see puudutab majandustegevust, suhtlust, liikmeskonda. Peame taastama alaliidu mainet, kas või näiteks kultuuriministeeriumi silmis. Teine ja suurem ülesanne on lähima paari kuu jooksul proovida selgeks teha need raamid, mida me rahvusvahlises kontekstis, just eelkõige erinevates liigases osalemisega tahame saavutada."

Riisalu ei mõista, kuidas meie naaberriikide Läti, Soome, Venemaa ja Rootsi hokielu õitseb, aga meie sammume paigal. "Narr on see, et Eesti hoki on sellises kummalises vaikelus. Meil on ümber Läti, Venemaa, Soome, Rootsi - kõik mängivad! Aga meie, Põhjamaa pojad, ei saa mängitud. Peame ka naabritega koostööd tegema. Meil on mõningaid häid mõtteid, mida ei saa täna rääkida, sest me hakkamegi nüüd seda arutama. Seis on hetkel piisavalt hea, et edasi minna."

Kuula videost, mis mõtteid Riisalul Eesti hoki arendamiseks veel on!