Selg vastu seina mängule läinud Montreal sai kohtumisele unelmate alguse, kui Andrei Kostitsin viskas värava juba 39-sekundilise mängu järel - sellega aga Canadiensi pidu lõppes, sest Bruins läks juba enne esimest vaheaega omakorda ühe väravaga ette, tabamuste autoriteks Michael Ryder ning David Krejci, vahendab sport.err.ee

Boston kindlustas oma edasipääsu sellest seeriast teise kolmandiku teisel poolel, kui 45 sekundi jooksul visati Canadiensi väravavõrku kaks litrit.

Montreali viimasedki võimalused mängu murrang tuua rikkus kaitsja Mike Komisareki viieminutiline karistus kaheksa minutit enne mängu lõppu. Komisarek sai karistuse rünnates hokikepiga Bostoni mängijat Milan Lucicit.

Meeste vaheline hõõrumine algas juba põhihooajal ning jätkus play-off seeria esimestes mängudes. Ilmselt nähes, et uut võimalust ei tule, tahtis Komisarek tülile korraliku punkti panna - tasuks siis viieminutiline karistus meeskonnale ning talle endale varakult pääs riietusruumi.

Teistes kolmapäevastes kohtumistes alistas NY Rangers üheväravalise eduga 2:1 Washington Capitalsi ning Calgary Flames oli suureskoorilises mängus 6:4 parem Chicago Blackhawksist.

Rangers läks selle võiduga seeriat Washingtoni vastu 3:1 juhtima ning Chicago - Calgary seeria on viigis 2:2.