Brodeuri jaoks oli tegemist 551. võidumänguga NHL-i põhiturniiril - sama palju võite on vaid tema lapsepõlveiidolil Patrick Royl, kes on muide endine Canadiensi mängija ja vaatas ka kohtumist tribüünilt, vahendab sport.err.ee

"Selliseid asju tehes pole sul alati võimalust tunda oma vastast isiklikult," kommenteeris Brodeur, kes on ise Montrealist pärit.

"Mina tundsin seda kutti, mängisin koos temaga, mängisin tema vastu, meil olid suured duellid, ta võttis mult Stanley karika ... see näitab klassi. Ma tõesti hindan seda."

Brodeur lasi rekordi kordamise mängus enda selja taha visata vaid Tomas Plekaneci poolt teele saadetud litri. New Jersey väravad viskasid Patrik Elias, Brian Rolston ja Jamie Langenbrunner.

Tõelise väravatesaju korraldasid Toronto Maple Leafs ja Calgary Flames. Meeskonnad tabasid kahepeale väravat 14 korda ja kodus mänginud Maple Leafs võitis lõpuks 8:6.

Võitjate poolelt andis neli väravasöötu Aleksei Ponikarovski, kaotajatest hiilgas Olli Jokinen kübaratriki ja kahe sööduga.

Kaks võistkonda jõudsid 99 punkti peale. Detroit Red Wings alistas 5:2 St. Louis Bluesi ja Boston Bruins võõrsil 2:1 New York Islandersi.