Kohtumist alustas paremini Rumeenia, kes võitis avakolmandiku 2:0. Väravad said kirja Szilard Rokaly ja Attila Goga. Teisel kolmandikul tulid aga eestlased mängu tagasi tänu Andrei Makrovi ja Robert Rooba tabamustele. Kusjuures Makrovi jaoks oli tegu karjääri 80. koondiseväravaga.

2:2 viigiseisul mindi ka teisele vaheajale. Kolmandal kolmandikul pääses taas juhtima Rumeenia Pavlo Borysenko väravast. Eestlastele tõi viigiseisu Silver Kerna.

Kuna rohkem väravaid ei löödud, läks kohtumine lisaajale. Ka seal kumbki meeskond tabamusi kirja ei saanud ja kohtumise võitja selgitamiseks läks tarvis karistusviskeid.

Karistusvisked möödusid samuti tasavägiselt, kui kaheksanda viskevooru järel tõi Rumeeniale 4:3 võidu Szilard Rokaly. Eestlaste poolelt olid täpsed Andrei Makrov, Robert Arrak ja Robert Rooba.

Teises B-grupi kohtumises alistas Jaapan 3:2 Ukraina. Eestlastega ühte alagruppi kuuluvad veel Holland ja Poola.

ENNE MÄNGU:

Mullu sai Eesti jäähokikoondis sama tasemega turniiril pronksmedali. Koondise kapten Lauri Lahesalu sõnas MM-i eel, et tänavu madalamat eesmärki võtta ei saa, küll aga tunnistas ta, et Eesti pole ühegi vastase vastu soosikuseisuses.

Eestlased pidasid turniiri eel võõrsil kaks kontrollmängu Läti B-koondisega ning kaotas need mõlemad. Kui esimeses matšis sai Eesti 0:2 kaotuse, siis teises kohtumises jäime lätlastele alla 1:6. Eesti ainsa värava sai kirja Robert Rooba.

Kohtumine Tondiraba jäähallis algab kell 16.30. Delfi vahendab sündmusi otseblogi vahendusel.

Eesti mängude kava:

28. aprill kell 16.30 Rumeenia - EESTI
29. aprill kell 20.00 EESTI - Holland
1. mai kell 16.30 Jaapan - EESTI
2. mai kell 20.00 EESTI - Poola
4. mai kell 20.00 EESTI - Ukraina