Segadust nii meedia kui ka uue juhatuse silmis tekitas kindlasti see, miks 16st osalenud liikmest 11 uue juhtkonna valimisel erapooletuks jäid.

Et nn " vana võlg" kustutada, saadeti 11-ne EJHL-i liikme nimel ühine pöördumine ka alaliidu uuele presidendile.

Meie arvates oleme selgituse võlgu ka meedia väljaannetele kui koostööpartneritele.

Allolevalt avaldame kirja täismahus.

-----------------------------------------

Hr. Jaan Mölder

Eesti Jäähokiliidu president 29.10.2013

Ühine pöördumine Eesti Jäähokiliidu juhatuse poole

Allakirjutanud Eesti Jäähokiliidu liikmed avaldavad tunnustust Jäähokiliidu presidendi, härra Jaan Mölderi otsustavale tegutsemisele liidu juhatuse reformimisel.

Viimaste aastate läbipaistmatu juhtimine ja üldkogu liikmete ning avalikkusega mitte arvestamine on viinud jäähoki Eestis väga murettekitavasse seisu ja seega on kindlakäelised ja edumeelsed reformid hädavajalikud.

Allakirjutanud liidu liikmed loodavad, et uus valitud juhatus näitab ennast motiveeritud ja teovõimelise tööorganina ja aitab otsustavalt kaasa ala varjusurmast väljatoomisele. Usume, et eeldused selleks on loodud. Selleks, et aidata uuel juhatusel koheselt keskenduda olukorra parandamisele õigete tegevuste kaudu, on allpool välja toodud nimekiri eesmärkidest, mille täitmine peaks saama uue juhatuse esmaseks prioriteediks:

1. Igale uuele juhatuse liikmele ühe või mitme konkreetse vastutusvaldkonna andmine. Juhatus annab operatiivselt liikmetele teada, millised vastutusvaldkonnad on kokku lepitud ja vähemalt iga kolme kuu möödudes, milliseid tegevusi ja eesmärke on igas vastutusvaldkonnas teostatud.

2. Eesti Jäähokiliidu viimase viie aasta majandustegevuse erikontroll vandeaudiitori poolt ning sellele järgnev erikontrolli tulemuste avalikustamine. Sealhulgas palume vastuseid järgmistele küsimustele:

• EJHL-i sularahaarvelduste analüüs. Sularahas tehtud kulutuste sisu tõendamine ning kulutuste kooskõla EJHL-i tegevuse eesmärkidega.
• EJHL-i krediit- ja deebetkaartidega tehtud kulutuste analüüs. Tehtud kulutuste sisu tõendamine ning kulutuste kooskõla EJHL-i tegevuse eesmärkidega.
• EJHL-i tehingud seotud isikutega, tehingute seos EJHL-i tegevuse eesmärkidega.
• Rahvusvahelise alaliidu poolt määratud toetuste ja nende sihtotstarbelise kasutamise kontroll.
• EJHL-i korraldatud sündmuste raames sõlmitud reklaami-, sponsorlepingute ja nendes tulenevate laekumiste kontroll.
• Hokiliidule kulutusi tekitanud lepingute analüüs, nende sisu haakumine EJHL-i tegevuse eesmärkidega.
• EJHL-i määratud toetuste/stipendiumite analüüs ning nende sisu kooskõla EJHL-i tegevuse eesmärkidega.
• Millised maksekohustused on EJHL-il tänaseni täitmata, kellele ja mis summas?

3. Konkreetse lühema (nt. kaks aastat) nn. üleminekuperioodi tegevuskava kokkuleppimine, üldkoguga kooskõlastamine ja selle täitmise aruanne liikmetele vähemalt iga kolme kuu perioodi möödudes.

4. Uue Eesti Jäähokiliidu põhikirja projekti väljatöötamine, et tagada selgus ja läbipaistvus ning eeskätt liidu liikme huvide igakülgne ja mõistlik arvestamine. Erakorralise üldkogu kokkukutsumisel kehtestada põhikirjas etteteatamise tähtaeg mitte rohkem kui 14 päeva.

5. Eesti Jäähokiliidu liikmestaatuse parameetrite kokkuleppimine ja kommunikeerimine.

6. Jäähoki noortetöö strateegia väljakujundamine, et tagada meistrivõistluste toimimine igas vanuseklassis.

7. Meistriliiga tegevuse korrastamine.

8. Hokipüramiidi HUVILISEDHARRASTAJADNOOREDTIPP toomine Eesti Jäähokiliidu lipu alla.

9. Avaliku dialoogi algatamine Eesti jäähoki pikaajalise strateegia loomiseks.

10. Eesti Jäähokiliidu ametliku kodulehe korrastamine ja selle kasutamine peamise infokanalina. Operatiivne kommunikatsioon kodulehel liikmetega, jäähoki mängijatega, huvilistega ja avalikkusega.

11 liiget ei hääletanud viimasel üldkogul uue juhatuse ja presidendi vastu üksnes lootuses ja usus, et muudatusi hakatakse ellu viima. Esiteks annab loetletud tegevustele keskendumine kiirelt hoo sisse edasistele reformidele ja elavdab seeläbi kogu Eesti jäähokielu. Teisalt aga saab toodud tegevuste täitmise rakendada edukalt usalduse taastamise vankri ette, et avalikkuse usaldamatust Eesti Jäähoki juhtimise ja seeläbi kogu ala vastu koheselt murendama asuda.

Põhjalikku vastust ootame 01.12.2013.

Lugupidamisega,
MTÜ Elioni Spordiklubi, MTÜ HK Tornaado, MTÜ HK Uudeküla, MTÜ HK Viljandi, MTÜ
HC Kosmos, MTÜ HC Panter, MTÜ Jeti Tali- ja Jääspordiklubi, MTÜ Kehra Snaipers, MTÜ
Virumaa Harrastajate Hokiliiga, MTÜ Saku Jäähokiklubi, MTÜ SK Vaimastvere Illi