Pavelich sai augustis süüdistuse sõbra peksmises metalltalaga, mille käigus murdusid ohvril mitmed luud. Süüdistusdokumentide kohaselt südüistas Pavelich sõpra tema õlle mürgitamises. Kohtunik leidis, et Pavelich pole kohtupidamiseks piisavalt kompetentne ning kriminaalasi pandi ootele.

Ajalehe The Star Tribune teatel toimub järgmine istung Pavelichi vaimse seisundi hindamiseks veebruaris.

Kohtumääruse kohaselt leidis üks psühholoog, et Pavelichil on pettekujutelmad ja paranoia. Teise arvates kannatab ta traumaatilise ajukahjustuse tagajärjel tekkinud kerge neurokognitiivse häire käes, mis tuleneb tõenäoliselt tema korduvatest peatraumadest sportlaskarjääri jooksul.

Mehe perekonna arvates kannatab NHL-i aegadel mitu peapõrutust saanud Pavelich kroonilise traumaatilise entsefalopaatia käes. Lähedased on talle juba paar aastat abi otsinud, kuid ta on sellest keeldunud.

Nimetatud haigust saab inimesel diagnoosida alles peale surma. Seda on tuvastatud mitmel endisel NHL-i mängijal, rohkem kui 100 endisel NFL-i jalgpalluril ning veel mitmetel sportlastel ja sõjaväelastel, kes on korduvalt peatraumasid saanud. Antud haigus võib viia mälukaotuse, depressiooni ja isegi enesetapuni.

Pavelich kuulus USA hokikoondisse, mille 4:3 võitu Nõukogude Liidu üle 1980. aasta olümpiamängude medaliringis nimetatakse "Imeks hokijääl".