Kalender nägi ette, et kolmapäeval sõidetakse pargisõidu kvalifikatsioon ja neljapäeval finaal. Kokku soovis starti asuda 57 sportlast. Teisipäeval olid võistluspaigas veel ideaalsed ilmastikuolud, kuid kolmapäeval sadas umbes poole meetri jagu lund, kirjeldas kohalikke olusid Henry Sildaru treenerist isa Tõnis Sildaru.

Viimasel ajal on Henry Sidlaru trenni teinud peamiselt pargisõitu silmas pidades ning selle ala tarbeks on ta lihvinud ka kahekordset cork'i.

Henry Sildaru osales viimati mõnel rahvusvahelisel võistlusel eelmise aasta 8. veebruaril, kui ta saavutas Slovakkias Kremnicas Euroopa karikasarja etapil Big Airi hüpetes 20. koha.

Kogu võistlusnädalat ei ole Crans Monatas siiski veel tühistatud ning korraldajad loodavad rennisõidu jõuproovi siiski läbi viia. Esialgu pidi rennisõit kavas olema reedel, kuid ilmateate kohaselt jätkub lumesadu ka neljapäeval ja reedel. Praegu loodetakse lumetormi taandumist nädalavahetuseks ning seega loodetakse rennisõidu võistlus korraldada laupäeval või pühapäeval.

Henry Sildaru hooaja tippvorm on rihitud juunioride maailmameistrivõistlusteks, mis toimuvad 15.-28. märtsini Venemaal Krasnojarskis.