Kui veel eile pärastlõunal tundus, et Veerpalule tuleb Sotši talimängudega kaasnev talispordivaimustus positiivselt ja ta esitles omanimelist rõivabrändi, siis tegelikkus muutus peatselt taas kahemõtteliseks ning rusuvaks. Nimelt avaldas WADA eile kasvuhormooni uued määrad, mis räägivad Veerpalule halba keelt.

Spetsialistid ja asjaarmastajad mõistavad olukorda selgemalt, kui toome WADA abiga välja statistilised näidud: Veerpalu skandaalsed proovid olid 2011. aastal järgmised -  A-proov 2.62 ja 3.07, B-proovi 2.73 ja 2.00.

Uuendatud määrade näitajad ehk Kit 1 ja Kit 2 on 1.81 ja 1.87. Eelmised olid 1.81 ja 1.68. "Veerpalu kohtuloos vaidlustati ühe proovi (Kit 1) piirmäära tõesust, ent nüüd on kindel, et see toimis. Seega enam poleks ühelgi sportlasel ilmselt mõtet minna sarnase (kasvuhormooni lubatust kõrgem näit - toim) juhtumiga spordiarbitraaži, sest võita poleks võimalik," selgitas Eesti Antidopingu juht Kristjan Port.

Port lisas, et Rahvusvahelise Spordikohtu otsust WADA teade enam ei muuda, küll aga on Eesti Olümpiakomitee distsiplinaarkomisjon kohustatud alustama uurimist, kuidas keelatud ained Veerpalu organismi sattusid.

Port tõdes, et Eesti Antidopingu jaoks on Veerpalu uute piirnormide valguses dopingu tarvitamises süüdi. "Enam pole selles küsimuses põhjust vaielda."

Postimehele ütles Andrus Veerpalut kohtus kaitsenud teadlane Sulev Kõks, et tema arvates WADA vassib.