Klassikasprindi finaalis tegi parima stardi Vancouveri OMi hõbemedalimees Aleksandr Panžinski. Esimene pool finaalist kujunes vastastikuseks passimiseks, sõitu juhtisid Panžinski ja Vancouveris olümpiavõitja Nikita Krjukov. Siis pandi täiskäik sisse ning teistel libisesid eest Krjukov ja Lanes. Lõpp oli tugevam norralasel, Krjukov kaotas talle 1,4 sekundiga. Järgnes veel kolm Venemaa suusatajat: kolmandana Panžinski (+3,3), neljandana Igor Ussatšov (+3,5) ja viiendana Gleb Retivõhh (+5,0). Kuues oli nende järel Saarepuu (+7,5).

Kvalifikatsioonis 6.-7. kohta jaganud Saarepuu jõuvarud jäid poolfinaali. Seal oli ta koos Venemaa ässadega sõites poolel võistlusmaal veel liider, kuid pidi lõpuks Panžinski, Krjukovi ja Retivõhhi paremust tunnistada. Teisi konkurente õnnestus Saarepuul edestada, õnneks oli sõit kiire ja tänu sellele avanes võrulasele finaaliuks.

Paremuselt teine eestlane oli täna B-finaali võiduga Peeter Kümmel. Eelmisel kahel korral „Võru Rolleri” võitnud Kein Einaste sai B-finaalis kolmanda koha.

Naiste finaal oli Venemaa suusatajate siseasi ning selle võitis kindlalt Natalja Korosteljova. Parima eestlannana oli Triin Ojaste B-finaalis teine ehk kokkuvõttes seitsmes.