Viimsi Mäepark asub 20 minuti autosõidu kaugusel Tallinna kesklinnast ja vahetult Viimsi keskuse lähedal. Uue avatava Mäepargi missiooniks on pakkuda aastaringselt kogupere tegevusi, edendada mäe-ja tervisesporti ning pakkuda ekstreemseid vabaaja veetmise võimalusi.

Mäepargi arendamise ja kvaliteetse suusaspordi võimaluste loomise Viimsis võttis ette Kuutsemäe ja Väike-Munamäe suusakeskusi opereeriv Äärmusliku Spordi AS. Ettevõtte juhatuse esimees Priit Tammemägi rääkis täpsemalt: "Viimsis avatav keskus kuulub tegelikult samasse gruppi Kuutsemäe ja Väikese-Munamäega, leidsime, et on aeg n.ö. levitada mäespordi pisikut ja tuua oma teadmised ning oskused suusatajate hüvanguks Põhja-Eestisse. Idee sündis aruteludes Viimsi vallaga juba mõnda aega tagasi, koostöös vallaga oleme tänaseks jõudnud juba üsna lähedale avamisele, lähinädalal saab püsti uhiuus suusalift, ega siis taganemisteed enam ei ole."

Viimsi talvepargi tegevjuht Mats-Kaarel Ruus tutvustas loodavaid tegevusi ja aktiviteete: "Talvel leiab siit lumised nõlvad, saab laskuda alla nii suuskade, lumelaua kui ka tuubiga. Tegemist on idaalse kohaga, kuhu koos perega tulla nädalavahetustel või argipäevadel, siin on lastel võimalik teha tutvust esmakordselt lumespordiga ning vanematel tuletada meelde noorusaegu ja nautida talverõõme."

Kuna loodav keskus on plaanitud aktiivseks tegevuseks nii suvel kui talvel, siis esmased kiiremad tööd käivad talve ettevalmistamisega. Tammemäe sõnul on kõige kiirem vajaliku mäetehnika valmis saamisega ning nõlvade kavandamisega. "Näiteks lumeparkide loomine on alati väljakutse, sõitjate tase muutub aasta-aastalt kõrgemaks ja sellega seoses ka vajadused. Oleme toonud lumepargi ehitusse maailma tipp kompetentsi, samuti täiustanud lumetuse süsteeme keskuse lumekindluse tagamiseks. Juba mõned aastad on meie pargid disaininud ja ehitanud BSA team, tegemist on maailmatasemel proffidega kes kuuluvad ka 2018 Pyeongchang olümpiamängude pargiehituse meeskonda. Piltlikult öeldes siis need mehed peaks meie trikisuusatamise staarile Kellyle olümpial ka pargi ehitama," mainis Tammemägi.

Paralleelselt suusanõlva ning teiste talviste tegevuste käivitamisega, käib juba töö suve aktiviteetide ettevalmistamisega. Viimsi või nagu kohalikud kutsuvad Lubja suusanõlv on Põhja-Eesti kohta lausa uskumatute näitajatega: pea 250 meetri pikkune ja 36 meetrise kõrguste vahega mägi ei jää oluliselt alla Lõuna-Eesti mägedele. Loodava keskuse treeningvõimalused ja nõlv sobivad erineva tasemega sõitjatele, võimalik on tellida õpet päris algajatel, samas saab lihvida suusa-või lauatehnikat juba ka edasijõudnud talispordi sõber. Mäespordi keskusesse tuleb kaasaegne kunstlume süsteem ja nõlvade hooldustehnika, samuti luuakse trikipark freestyle suustajatele ja lumelauduritele.

"Tulevikuplaanid näevad ette, et Viimsi, Väike-Munamäe ja Kuutsemägi moodustavad ühtse keskuste keti, kehtima hakkavad ühtsed mitmepäeva- ja hooajapiletid. Viimsi sobib ideaalselt algajatele ja harrastajatele ning on sobiv neile, kes ei saa või kellel ei ole aega Lõuna-Eestisse parasjagu sõita. Kuutsemäe on juba aastakümneid olnud harrastajate ja perede meelispaik, Väike-Munamäe keskuse erinevad nõlvad pakuvad väljakutset edasijõudnutele, sobides suurepäraselt enne alpidesse minekut mäesuusatehnika lihvimiseks. Väike-Munamäe nõlvad on raskusastmelt võrreldavad alpide punase ja musta tähistusega, pakkudes ka häid treeningvõimalusi sportlastele. Näiteks asub Väike-Munamäel Eesti vanim (esimesed teadaolevad sõitmised 1947.a.) ja paljude asjatundjate arvates Baltikumi kõige sportlikum nõlv," lisas Tammemägi.

Mäespordi keskuse nimi aga on asjaosaliste sõnul siiski veel algne versioon. Viimsi Mäepargi Facebooki lehel saab igaüks keskusele nime pakkuda.