Savi möönis, et olukord suusarindel on keeruline, eriti selles valguses, et mõlemad Veerpalu proovid osutusid Kölnis positiivseteks.

„Minusse sisendab optimismi, et sportlane ise on väga selgesõnaliselt öelnud, et ta keelatud aineid kasutanud ei ole,“ lausus Savi.

Savi sõnul ei ole suusaliidu roll alati esitleda ennast Veerpalu saavutuste valgel, vaid olla tema eest väljas ka siis, kui sportlasel on rasked ajad. „Me teeme kõik selle nimel, et Andruse öeldud sõnad oleksid tõde,“ sõnas Savi.

Ajakirjanike küsimustele vastates möönis Savi, et võrdlusmoment aastatetaguse Kristiina Šmigun-Vähi juhtumiga on olemas. „Täna me oleme selle võrra küll targemad, kuid mitte selle võrra õnnelikumas olukorras,“ lausus Savi.

„Kahtlemata pean raputama tuhka ka enda peale, et tookordne juhtum oli meile täiesti ootamatu,“ ütles ta. Savi meenutas, et kuna tookord oli teade sportlase positiivsest A-proovist läinud väljapoole suusaliitu, siis otsustati see avalikuks teha kohe. „Muidu oleks üks teine institutsioon seda teinud ja me ei pidanud seda õigeks,“ selgitas ta.

Tookordne positiivse A-proovi tulemuse avaldamine tõi meedias kaasa hukkamõistva reaktsiooni.

Savi kinnitas, et inimese ring, kes Veerpalu proovist ametliku teabe said, on suusaliidule teada ja nendelt inimestelt ei liikunud teave edasi. Ta ei osanud öelda, kes võis pressile infot anda.