"Neli korda käisin külili. Stardis pidin pidurdama, sest muidu oleks ühest vennast üle sõitnud ning seetõttu olin sõidus pikalt eelviimasel kohal," kirjeldas Nurmsalu võidusõitu Delfile.

Motokrossiga on Eesti parim suusahüppaja ning Päevalehe ja Delfi Spordi ühistoimetuse aasta suusasportlaseks valitud Nurmsalu tegelenud 3-4 aastat. Nurmsalu mõistab, et krossi puhul on tegemist riskantse alaga, kuid ilma riskimata spordis kaugele ei jõua. Ja ega suusahüppedki vähem karmimad pole.

"Ega ei saa ju koguaeg nagu mingi munk ka olla! Krohv võib ka kodus magades silma kukkuda ja oledki ühest silmast pime," naljatleb Nurmsalu. "Ega ilma riskimata kuhugi elus ei jõua. Krossi sõidan tegelikult ju kuni maikuu lõpuni, juunist läheb tsikkel 10 kuuks tagasi garaaži."

"Tegelikult on krossisõit mu salarelv. Kiirustunnetus ja jõud, mis jalgadele seal hüpates mõjuvad, on tohutu ja ausalt öeldes, siis see on mõnes mõttes mu treeningvahendiks. Kolm aastat tagasi võitsin juunioride MM-ilt kolm medalit. Enne seda sõitsin kolm kuud tsikliga. Jalgade jõud kangitrennis kasvas 30 kilo," meenutab Nurmsalu. "Suusahüppamine on krossisõidu kõrval selles mõttes ikka nohu!"