Esikoha teenis Trondheimis soomlane Sami Jauhojärvi, kes tegi otsustava spurdi viis kilomeetrit enne finišit. Ajaga 2:02.39 lõpetanud soomlasele järgnes sakslane Tobias Angerer (+21,8) ja alles 20-aastane Kanada üllatusmees Alex Harvey (+33,2).

Veerpalu ees lõpetasid ka Maksim Võlegzanin (+34,7) ja lõpuspurdis eestlast löönud Petter Northug (+50,3).

Veerpalu jäi kuuesest juhtgrupist maha 41,5 km peal, kui kasutas viimast võimalust suuski vahetada. Kahjuks oli ta oma grupis ainus, kes seda tegi ja teistega tekkis automaatselt 10-sekundiline vahe. Lõpuks kaotas Veerpalu Jauhojärvile 51,7 sekundiga.

"Kahjuks ei suutnud lõpus enam gruppi kinni püüda. Mängisin end viimase suusavahetusega auti," sõnas Veerpalu ETV-le. "Kokkuvõttes oli siiski hea sõit. Vorm oli täiesti normaalne."

"Eks ta natuke kipub nii olema, et kui oled MM-il oma ära võtnud, siis tekib kerge motivatsioonipuudus," tunnistas Veerpalu.

Jaak Mae oli täna 18. (+4.38,2), Algo Kärp 37. (+10.24) ja Priit Narusk 41. (+11.55,2).

Sõidu käik:
46,1 km vaheajapunktis on grupil eest sõitnud soomlane Sami Jauhojärvi, kes edestab neljast gruppi 11-14 sekundiga. Veerpalu on kuues, kaotades liidrile 27,5 sekundit. Jaak Mae on 18. (+4.03,7).
Uudist täiendatakse.
42,6 km peal on Veerpalu kuues, olles esiviisikust kümne sekundi kaugusel. Väikse vahega juhib Võlegzanin, kes erinevalt Jauhojärvist viimati suuski ei vahetanud.
41,5 km peal kasutab Veerpalu viimast võimalust suuski vahetada. Endiselt on ees Jauhojärvi ja Võlegzanin, umbes 7-sekundilise vahega järgnevad Harvey, Angerer, Northug ja Veerpalu. Kahjuks oli Veerpalu teises grupis ainus, kes suuski vahetas ja jäi kolmikust maha.
37,8 km vaheajapunktis on ees Sami Jauhojärvi ja Maksim Võlegzazin. Neljane grupp (Veerpalu, Harvey, Angerer, Northug) kaotab 9 sekundiga. Jaak Mae 23. (+2.50).
34,3 km vaheajapunktis on ees kuus meest, kelle hulgas ka Andrus Veerpalu. Senisest juhtgrupist on kümne sekundi kaugusele maha jäänud Jens Filbrich ja Daniel Rickardsson. Jaak Mae on 19. (+2.16)
30,6 km peal on Harvey kinni püütud ja ees jätkab 8-meheline juhtgrupp, kus muutusi toimunud ei ole. Jaak Mae 18., kaotades juba pooleteise minutiga.
29,5 km vaheajapunktis on kandalase Alex Harvey edu suure grupi ees vaid 3,8 sekundit. Järgneb 7-meheline grupp, kus on ka Andrus Veerpalu. Lisaks eestlasele on seal Tobias Angerer, Jens Filbrich, Petter Northug, Daniel Rickardsson, Maksim Võlegzazin ja Sami Jauhojärvi. Jaak Mae on 18. kaotades liidrile juba 1.13,9.
24,9 km vaheajapunktis juhib Kanada üllatusmees Alex Harvey. Suur grupp, kus on 15 meest, kaotab 20 sekundiga. Suures grupis on ka Veerpalu, kes kasutas selles vaheajapunktis ka võimalust suuski vahetada. Jaak Mae on suurest grupist 10 sekundi kaugusel (17. koht).
Uudist täiendatakse.
21,2 km vaheajapunktis suures grupis 16 meest, teiste hulgas ka Andrus Veerpalu. Jaak Mae on 17. kohal, kaotades liidrile 15,9 sekundiga (suurest grupist kümne sekundi kaugusel). Kärp on 34., kaotust juba üle kahe minuti, Narusk 43. (+2.25).
17,7 km vaheajapunktis suures grupis 20 meest, teiste hulgas ka Veerpalu ja Mae.
Uudist täiendatakse.
12,9 km vaheajapunktiks on venelased suure grupi poolt kinni püütud. Veerpalu on viies, Mae 25. kohal. Suures grupis 31 meest.
10 km peal on Legkov Rotševi kinni püüdnud. Anders Södergren kaotas venelastele 14 sekundiga, suur grupp on 23 sekundi kaugusel. Eestlastest on suures grupis veel vaid Andrus Veerpalu ja Jaak Mae. Algo Kärp ja Priit Narusk on maha jäänud.
5,7 km vaheajapunktis juhib Vassili Rotšev, kes on teistega väikese vahe sisse sõitnud. Suure grupi peas on Aleksander Legkov, kes kaotab oma meeskonnakaaslasele viie sekundiga. Suures grupis on 51 meest, nende seas ka kõik neli eestlast.

Sõidu eelvaade:
Veerpalu sõnul ei tohiks tema seisund olla halvem kui Liberecis: "Küsimus on vaid selles, kui hästi olen raskest MM-ist välja puhanud."

Klassikaspets on natuke mures ka motivatsiooni leidmisega. "Pärast kordaläinud MM-i on MK-etappideks raskem keskenduda kui tavaliselt."

"Mäletan, et kui jäin 2003. ja 2005. aasta MM-il napilt medalita, siis tundsin tiitlivõistluste järel palju suuremat tõestamisvajadust. Nii oli hooaja lõpus peetud MK-etappideks lihtsam keskenduda ning suutsingi edukalt esineda," sõnas Veerpalu Eesti Päevalehele.

Veerpalu läheb täna rajale rinnanumbriga 13, Jaak Mae number on 14, Algo Kärbil 40 ja Priit Naruskil 48. Kokku on stardis 60 meest.

Eestlaste jaoks on 50 km sõit väikseks eelprooviks Vancouveri olümpiaks, sest ka järgmise aasta taliolümpial sõidetakse 50 km klassikatehnikas ja ühisstardist.