“Andrus Veerpalu ja Jaak Mae tundsid puudust sellest, et saaks mõne tõeliselt kõva rivaaliga koos sõita. Andrus läbis küll kaheksa kilomeetrit koos hilisema võitja Martin Johnsrud Sundbyga, aga pidi peaaegu kogu aeg vedama, mis oli ainult vesi norralase veskile,” lisas Alaver.

“Jaak kaotas koguni 15 sekundit ühel paarikilomeetrisel lõigul, kui jäi pikalt nõrga prantslase Maurice Manificat’ (74. koht — toim) seljataha. Kui saaks need sekundid maha arvata, oleks ta 12. kohal…,” arvestas peatreener.

“Kahju, et ei Andrusel ega Jaagul avanenud seekord võimalust kellegagi koostööd teha. Kuigi Aivar Rehemaa sõitis langevas graafikus, tegi ta minu meelest hea sõidu. Mulle meeldis, et ta suutis viimase paari kilomeetriga end koguda, vastupidiselt kartustele võitlejaomadusi näidata ja 13,1 km vaheajapunkti 31. kohalt siiski punktisaajate sekka tõusta.”

“Ära ei saa unustada ka Algo Kärpi, kes lõpetas küll alles 50. kohal, aga kaotus võitjale (2.01,6 — toim) tähendab korralikke FIS-punkte. Hooaja esimeste võistlustega Olosel ja Rukal on ta võrreldes mullusega kolm protsenti oma taset parandanud. Distantsimeestest osalevad järgmisel MK-etapil Prantsusmaal La Clusaz’s, kus on kavas 30 km ühisstardist vabastiilisõit, Rehemaa ja Kaspar Kokk, ülejäänud siirduvad neljapäeval juba ülejärgmist MK-etappi võõrustavasse Davosi harjutama,” kommenteeris Alaver.

“Laupäevane sprindivõistlus näitas, et kui sprindirada on pikk ja raske, avaneb võimalus ka Rehemaal. Aivar kasutas 14. kohta saades oma šansi ära ligi sajaprotsendiliselt, jäädes väga napilt poolfinaalist välja. Priit Naruski 19. koht oli ka igati hea, arvestades, et eelmisel hooajal pääses ta sprindis vaid korra 20 parema hulka.” leiab peatreener.

“Kein Einaste ja Anti Saarepuu olid sprindis paraku ebaõnnesõdurid. Kein osales veerandfinaalis võitluses, mis lõppes ameeriklase Andrew Newelli suusakepilöögiga vastu tema suuska. Suuska tekkis nõnda auk ja selle plastpõhjast lahti tulnud enam kui poolesentimeetrine tükk töötas pidurina — Keini sõit oli sõidetud. Anti osales aga veerandfinaalis kokkupõrkes, mis lõppes kukkumisega. 14. detsembril Davosi MK-etapil vabatehnikasprindis startivad mehed selguvad laupäevasel koondise katsevõistlusel, kus lööb kaasa ka põlvelõikusest taastuv Peeter Kümmel.”