Veerpalu on kuumast grupist välja kukkunud ja tema võistlusnumber on täna 48, kuum grupp stardib numbritega 54-79.

“Seda hetke oleme kaua oodanud,” nentis suusakoondise füsioterapeut Lauri Rannama. “Kõik tahavad näha, mis seisus on Andrus võrreldes maailma eliidiga praegu.”

Jens Arne Svartedal, vahetult Torino olümpia eel Davosi klassikarajal jõudemonstratsiooni korraldanud sprindi maailmameister Norrast, oli eile Veerpalut silmates veendunud, et otepäälane stardib kindla võidusooviga.

“Ju konkurendid pole siis mu käekäiguga päris täpselt kursis,” kostis Veerpalu selle peale. “Esikümnesse mul küll veel asja pole. Las ma enne ikka natukene harjutan ja võistlen, kui… Pean fännide ees vabandama, et kõik võtab aega.”

Rannama andis Veerpalu sportlikule vormile siiski hea hinnangu. “Andruse lihaskond on hästi treenitud ja võistlemiseks valmis,” selgitas ta.

Paraneva parema põlve hoolikamaks hoidmiseks võistlustuhinas katab Veerpalu selle toestava teibiga. “Teip peab suurendama kindlustunnet,” selgitas Rannama. “Ka kahel viimasel tugeval kontrolltreeningul on Andrus niimoodi suusatanud.”

Kui ilmateade peab paika, asendub eilne sula täna Davosis lumesaju ja paari külmakraadiga. See muudab suusavaliku loteriiks.

“Eks suuskade valikul loodame kogemustepagasile, sest sula ja vihmaga ei saa ju lumesajuks sobivaid suuski proovida,” tõdes hoolderühma juht Are Mets.

“Davos on mulle kindlasti tore koht,” lausus Veerpalu, kui oli eile veidi pärast keskpäeva lõpetanud soojendustreeningu. “Sain taas väga hea emotsiooni. Suusatasin nii, nagu olen kaua ihanud — valu ja vaevadeta.”

“Kusagilt tuleb ju taas alustada,” arutles Veerpalu. “Davosis on seda eriti meeldiv teha, sest rada on mulle ammu teada-tuntud — raskevõitu, kuid tõusudel pääseb siiski jooksmisest.”

Meeste eraldistardist sõit algab laupäeval kell 12:30. Eesti meestest lähevad täna starti ka Priit Narusk (nr 15), Aivar Rehemaa (nr 24) ja Jaak Mae (nr 57).

Kell 11 alustavad oma võistlust naised 10 km klassikasõidus. Eesti suusatajatest stardib 59 osaleja seas vaid Tatjana Mannima (nr 23).