Nädalaselt taastusravilt Horvaatiast Olosele naasnud Veerpalu tegi eile ennelõunal madala südamelöögisagedusega kahetunnise suusaretke, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kahekordne olümpiavõitja ütles, et ei tee hetkel pikaajalisi kavu — samas kinnitas ta, et pole kaalunud hooaja pooleli jätmist. “Selline otsus ei anna praegu midagi,” ütles ta. “Kõige tähtsam on vaikselt harjutada ja anda põlvele paranemiseks aega.”

Missugust kasu andsid Zagrebi taastusravikliinikus saadud ravikuur ja eriharjutuste tsükkel, ei osanud Veerpalu hinnata.

Kolm kuud tagasi Veerpalu põlve opereerinud doktor Toomas Teini sõnul on Veerpalu põlve koormustaluvus liigesekõhre kahjustuse tõttu natuke vähenenud. “Tema lihased on pärast operatsiooni tagasi tulnud, kuid liigesekõhre funktsionaalne seisund pole suure koormusega treenimiseks taastunud,” ütles doktor Tein. “Hoiame pöialt, et see taastuks ja ta saaks jälle tipptasemel harjutada.”

Treener Mati Alaveri sõnul ei osale Veerpalu kuni jaanuarini ühelgi võistlusel, kuid veebruaris Sapporos peetava MM-i kohta on vara öelda ei või jah.

“Ma pole küll Andrus Veerpalu liigesekõhre kahjustusega kursis ega saa hinnata talle tehtud operatsiooni vajalikkust, kuid saan öelda, et kõhrepõletikust ei paraneta tavaliselt kiiresti,” ütles kliiniku Artrosport juhataja Kaidu Meitern.