Teppan kirjutab oma blogisissekandes: "Tartu suusamaraton on rahvasportlaste jaoks tõeline hooaja tippsündmus. Seda oodates loetakse ilmselt paljudes kodudes päevi ja tunde, mis selle suusalaulupeo alguseni on jäänud. Nagu põngerjad, kes jõuluvana igatsedes iga päev uue šokolaadikalendri luugi avavad."

"Kohati tundub, et Tartu suusamaratonil kaasalöömine on iga spordimehe auasi. Tekitab elevust ning võistlusmomenti: eks ikka tahetakse olla naabrimehest või lihtsalt oma töökaaslasestest paremad.

Väike vihje nendele, kes soovivad veel enne maratoni stardipauku oma oskusi lihvida. Sparta korraldab huvilistele 12.-14. veebruaril Otepääl suusalaagri, kus nõu annavad oma ala tõelised profid. Kohal on nii 2000. aasta Vasaloppeti võitja Raul Olle, kui ka Sparta suusatiimi kogenud pealik Jaanus Teppan.

Mõlemad mehed lihvivad soovijate klassikatehnikat ning jagavad nippe pikal maratonil võimalikult edukaks esinemiseks. Näiteks pühapäeval on võimalus koos Ollega rahulikus tempos läbi sõita avatud rajal maraton või poolmaraton ning samaaegselt ka oma taktikat lihvida. Raul ise kinnitas, et raja läbisuusatamine nädal enne maratoni sobib treenijatele nagu rusikas silmaauku. Nii Olle, kui Teppan lubavad koha peal täpsustada ka seda, kus tasuks juua, millal batooni näksida ning missugune üldse rajaprofiil välja näeb. Neid, kes pelgavad, et nädal varem läbisuusatatud maraton pigistab organismi õigeks võistluseks sidrunina tühjaks, rahustab Raul isiklikust kogemustepagasist pärit väitega, et seda kartma ei pea. Pigem avardab see kogemus silmaringi ning aitab rahulikus tempos nö. läbi mängida 63 kilomeetrise suusateekonna.

Osavõtt Sparta suusakoolitusest maksab 300 krooni. Kes soovivad Otepääl ka öömaja saada, siis neile selline info, et Sparta on broneerinud nädalavahetuseks Veerpalu villa. Keda asi huvitab, võiks pilgu peale heita ka koolituse täpsemale infole, mille leiab SIIT.