Alar Arukuusk, MK-etapi korraldusjuht

“Väga pakilisi töid enam pole. Neljapäeva hommikust alates tuleb tegeleda traditsiooniliste korraldustöödega: paneme stardi- ja finšikoridorid paika, sätime valmis kõik täispuhutavad asjad. Telgid on püsti, iluravi on veel jäänud. Viiekilomeetrine suusarada sai teisipäeval valmis. Kas rada tuleb nagu raudtee? Seda ei saa küll lubada. Sest ilmaennustuse järgi on nädala lõpuni suur sula ja ilusat valget suusarada ilmselt ei saagi. Vajadusel kohendame rada veel reede õhtul, lumevaru on selleks olemas.”

Ülle Viinapuu, MK-etapi sekretär
“Kohal on Venemaa, Ukraina, Jaapani, USA ja Kasahstani suusatajad, lõviosa võistkondi saabub neljapäeval. Hoolimata majutamisvõimaluste kitsikusest on hotellid olnud vastutulelikud. Algselt olime ju teinud broneeringu jaanuari lõppu, kuid siis lükati MK-etapp võistluskalendri muutmise tõttu nädala võrra edasi. Õnneks on osa kliente oma broneeringust suusatajate kasuks loobunud, saame kõik sportlased majutada 25 kilomeetri raadiuses võistluspaigast, nii on ette nähtud. Kõige kaugem ööbimispaik asub Käärikul.

Käin võistkondadele peale, et nad teataksid enne siia jõudmist, kes kellega ühes toas elada tahab. Kui ise hakkame inimesi tubadesse paigutama, võib juhtuda, et toakaaslased polegi sõbrannad. Kõige enam napib üheinimesetube — neid on vaid kümme. Kindlasti peame omaette tuppa paigutama rahvusvahelise suusaliidu tehnilised delegaadid. Muide, ütlesin kahekordsele olümpiavõitjale (Andrus Veerpalu — toim), et ta peaks oma Karupesa laiendama. Siinkohal teeksingi ettevõtjatele üleskutse: ehitage Otepääle ööbimispaiku!”

Hillar Toobal, MK-etapi projektijuht
“Oi, mul on praegu nii palju tegemist, enne hommikut arvuti juurde vaatama ei jõua! Sportlaste asjad tuleb sekretariaati viia, firmade reklaamibännerid staadionile vedada. Püstitatud on telgid, tuleb näidata, kus keegi saab töötada. Kogu aeg on midagi pakilist käsil.”

Are Mets, suusakoondise hooldemees
“Kui sulailm püsiks, oleks hea. Või kui tuleks mõni kraad külma, poleks ka keeruline määrida. Peamine, et ei sajaks, ja kui siis juhtub temperatuur olema nullis, muutub määrimine loteriiks. Homme (neljapäeval — toim) valin Andrus Veerpalu suuski: valmistan talle reedeks kolm paari, mida ta siis ise testib. Torino olümpia võidusuusad arvesse ei tule, sest tookord oli kolm-neli kraadi külma ja sadas lund.”