"Ta käitub, nagu oleks ta nurka surutud. Kaitseb ennast ja ründab teisi, aga see on praeguses olukorras täiesti mittevajalik, kuna B-proov on avamata. Seni võiks ta hoida madalat profiili, sest keegi pole otseselt teda süüdistanud," arvas Stahlman.

Ta lisas, et Šmigun-Vähi võtab asja liiga dramaatiliselt, sest enne B-proovi avamist ei ole teada, kas sellest üldse midagi tuleb. "Kui ta pole süüdi ja midagi teinud, siis miks ta peaks võitlema ja niimoodi käituma?" küsis ta.

Torino olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi tegi eile õhtul avaliku pöördumise, milles teatas, et tema Torino olümpia dopinguproovist leiti molekule, mille kaudu on tuletatud kahtlustus keelatud aine kasutamisest.

Šmigun-Vähi sõnul läbis ta 21. jaanuaril omal soovil valedetektori testi, mille viis läbi 40-aastase staažiga sertifitseeritud ja tunnustatud rahvusvaheline ekspertbüroo.

"Muude küsimuste hulgas vastasin "ei" küsimustele "Kas oled kunagi tarvitanud keelatud aineid, mis tõstaks sinu sportlikku suutlikust?" ja "Kas oled kunagi kasutanud või manustanud mistahes steroide?". Valedetektor kinnitas, et rääkisin kogu testi vältel ainult tõtt. See on parim, mida saan mina ise tänases olukorras ette võtta," teatas ta.

Samuti rõhutas Šmigun-Vähi ETV stuudios, et pole keelatuid aineid tarvitanud ja kahetses, et peab kaheksa aastat pärast Torino olümpiat jaanalinnu kombel süütust tõestama.

Intervjuu Delfile pärast esinemist ETV stuudios. Vaata videost!