Sihtasutuse Kiviõli Seiklusturismi Keskus tellitud ja viis kuud väldanud mäekujundustööde käigus kujundati koostöös Eesti suusaliiduga Eesti pikimad mäesuusa- ja lumelauapargi nõlvad. Lumelauapark sisaldab ka rahvusvahelise suusaliidu (FIS) nõuetele vastavat Big Air trampliin ja täismõõtmetes Half Pipe`i ning lumelauakrossirada.

Suusanõlvade rajamisega kaasnesid ulatuslikud pinnasetööd. Poolkoksimäe lõpliku sulgemisprojekti käigus teisaldati 110 000 kuupmeetrit poolkoksimäe pinnast. Mägi kaeti 13 ha ulatuses täiendava kasvupinnasega, haljastati hüdrokülviga ning istutati 1400 mägimändi. Projekti maksumuseks oli ligi 13 miljonit krooni ja peamiseks finantseerijaks oli SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liikme Janek Maari sõnul hakkab Kiviõlis hulgaliselt tegevust olema ka suvel. Eelmisel aastal rajas sihtasutus poolkoksimäe jalamile rahvusvahelise motoföderatsiooni nõuetele vastavale motokrossiraja, kus käesoleval aastal toimus mitmete krossi maailmameistrite osavõtul rahvusvaheline showkross. Lisaks suusakeskusele ja motokrossirajale tulevad keskusesse ATV ja maastikuautode rajad, seikluspark, mägirataste down-hill rajad, suvised “alpine slide” kelgurajad ning avatud terviserada, kus suvel matkamise ja mägirattasõiduga ning talvel murdmaasuusatamisega tegeleda saab.

Kiviõli Seiklusturismi Keskuse eesmärk on järgmise kahe aasta jooksul arendada Euroopa Liidu struktuurfondide, Eesti riigi ja erakapitali toel välja keskuse teenusobjektid ning infrastruktuurid, näiteks teed, parklad, lumetootmissüsteemid, suusatõstukid, hooned jms. Projekti maksumus on kokku ca 66 miljonit krooni.

Kiviõli poolkoksimäe arendustööde ettevalmistused algasid 2001. aastal.