"Oslo võistlus oli Kaarelile nähtud vaeva eest väga suur palk," tõdes soomlasest juhendaja.

Sarparanta rääkis juba laupäevases intervjuus Eesti Päevalehele ja Delfile, et Nurmsalu kehaline seisund on pärast olümpiat kogu aeg paranenud ja hüppekindlus suurenenud. Küsimusele, kas hoolealune võib 2018. aasta olümpial olla esikümne mees, vastas treener: "Ütlen ausalt – Kaareli hüppetase on juba praegu nii hea, et ta võib tulla täielikul õnnestumisel kümne parema hulka. Trondheimis sai ta proovihüppel 129 meetrit, mis oli tänavuse talve parim sooritus. Võistlushüppel (118 m) tal veel kõik asjad ei klappinud, aga usun, et Oslos on ta taas suuteline hästi hüppama."

Nurmsalu hüppas täna esimeses voorus 129 ja teises voorus 123 meetrit. "Teises voorus, kui kaalul oli esikümnekoht, oli peaaegu tuuletu. Kaareli pikk hüpe olenes üksnes tema jõust ja stiilist," sõnas treener.

Sarparanta tõdes, et tunneb Nurmsalu üle uhkust. "Kehalise vormi taastamine pärast operatsiooni nõudis temalt suurt vaimujõudu. Uskusin, et ta tuleb endisele tasemele tagasi," nentis ta.

Sarparanta ütles, et koostöö Nurmsaluga on hästi klappinud. "Mulle on Kaareli juhendamine väga meeldinud. Ta räägib alati, mida asjast arvab, see teeb treeneritöö kergemaks," lausus juhendaja.

Kas Nurmsalu ja Sarparanta koostöö võib jätkuda, oleneb soomlase sõnul kõigepealt sportlase motivatsioonist. "Teeme hooaja lõpuni, siis puhkame mõlemad paar-kolm nädalat. Arukam on seejärel nõu pidada, kuidas edasi minna," ütles treener.