Õnnetus oli tobe aga selle poolest, et pahkluu ja hüppeliiges murdusid Tiirmaal mitte suusahüppe või murdmaatrenni tehes, vaid teiste koondislastega Otepääl Audentese koolis korvpalli mängides.

"Laager just algas. Tegime soojendust, mängisime korvpalli. Läksin läbimurdele, Kristjan (Ilves) astus ette ja ma astusin talle jala peale. Pahkluu ja hüppeliiges läksid. Viidi kohe kiirabisse ja pandi kipsi," meenutas Tiirmaa tänasel kahevõistlejate ja suusahüppajate hooajaeelsel pressikonverentsil saatusliku 17. juuni sündmusi.

"Ega mingit suurt rabelemist tegelikult ei olnudki. Selliseid asju juhtub tuhandest üks kord," lisas Tiirmaa, kes hindas ennast tänaseks juba 95 protsenti terve olevat.

"Kolm nädalat olin kipsis. Treenisin peamiselt kõhtu ja selga, üritasin ka käsi tugevdada ja ainult taastusravile pühenduda. Augustis hakkasin uuesti hüppama. Jätkasin sealt, kust pooleli jäin. Alguses oli küll selline tunne, et ei teagi, mis nüüd saab. Olümpia tulemas ja nii palju jääb tegemata. Aga siis võtsin asja rahulikult - midagi muuta nagunii ei saa, mis siis ikka kurvastada. Pigem keskendusin sellele, et ruttu terveks saada," säilitas Tiirmaa positiivsuse.

"Ei saa küll öelda, et kõik super hästi on, aga see seis, kus praegu olen, on normaalne. Kuu aega on veel võistlusteni aega. Jalg oli küll katki, aga hüpped on isegi paremad kui eelmisel suvel ja sügisel. Saan, side jala peal, absoluutselt kõike kaasa teha - ka jalgadele jõudu ja kangi tõsta."

Tänavu võistlemist enam mitte Kontinentaalkarikasarjast, vaid otse MK-sarjast alustav Tiirmaa loodab koguda punkte, et pääseda 2014. aasta Sotši olümpiamängudele, kuhu praeguse seisuga oleks Eestile antud kahest kohast minemas vaid Kail ja Han-Hendrik Piho.

"Peaksin olümpiale pääsemiseks mõned MK-punktid ära võtma. Arvan küll, et see ei ole mingi müstika ei minu ega ka Kristjani puhul. Vabalt võivad enne olümpiat neljal mehel punktid käes olla," arvas ta.

Kahevõistlejate MK-sari stardib 30. novembril Kuusamost.