Eesti naissuusatajad Kaili Sirge ja Tatjana Mannima pääsesid eelsõidust samuti 30 parema hulka, kuid veerandfinaalist enam edasi ei jõudnud.

Sirge kaotas eelsõidu kiireimale, itaallannale Arianna Follisele, 2,6 sekundiga ja oli 53 naise konkurentsis 14. Mannima lõpetas eelsõidu 23. ajaga, kaotades võitjale 3,9 sekundit.

Follisele järgnesid kvalifikatsioonis Marit Björgen, Virpi Kuitunen, Magda Genuin ja Charlotte Kalla.

Kaili Sirge jäi teises veerandfinaalis viimaseks, teda edestasid Pirjo Muranen, Magda Genuin, Evi Sachenbacher Stehle, Caroline Weibel ja Eliska Hajkova. Mannima suutis oma veerandfinaalis edestada venelannat Svetlana Ovtšinnikovat, kuid ka tema poolfinaali ei pääsenud. Mannima veerandfinaali neli kiiremat olid Virpi Kuitunen, Alena Prochazkova, Petra Majdic ja Katrin Zeller.

Naiste sprindietapi võitis lõpuks itaallanna Arianna Follis ajaga 1.50,5, kes edestas A-finaalis soomlannat Pirjo Muraneni 0,2 ja norralannat Marit Björgenit 0,7 sekundiga. Järgnesid Magda Genuin, Virpi Kuitunen ja Justyna Kowalczyk.

Tour de Ski kokkuvõttes jätkab liidrina Björgen, Arianna Follis kaotab talle teisena 9,4 sekundiga. Mannima on 53 naise arvestuses 47. ja Sirge 52.

Meeste sprindis õnnestus eestlastest 30 parema hulka pääseda vaid Timo Simonlatseril, kes kaotas eelsõidu kiireimale Tor Arne Hetlandile 3,38 sekundiga ja oli 22.

Priit Narusk sai 72 lõpetaja hulgas 36. koha (+4,72), Peeter Kümmel oli 49. (+6,02), Aivar Rehemaa 54. (+7,22), Jaak Mae 68. (+10,48) ja Kaspar Kokk 69. (+12,92).

Simonlatseri vastased veerandfinaalis olid Nikolai Tšebotko, Tord Asle Gjerdalen, Sami Jauhojärvi, Maksim Võlegzanin ja Nikolai Pankratov. Simonlatser sõitis välja Võlegzaniniga võrdse aja ja pääses teisena poolfinaali.

Poolfinaalis tuli Simonlatseril rinda pista venelaste Võlegzanini ja Nikolai Morilovi ning soomlase Sami Jauhojärvi, tšehhi Dusan Koziseki ja itaallase Renato Pasiniga. Kahjuks eestlane kukkus kohe distantsi alguses ja paremata kohtade eest enam kaasa ei rääkinud.

Simonlatser jätkas B-finaalis võistlust 7.-12. koha eest koos Renato Pasini, Tord Asle Gjerdaleni, Sami Jauhojärvi, Dusan Koziseki ja Giorgio Di Centaga. Eestlane tegi võimsa sõidu, juhtides algusest lõpuni ja sai kokkuvõttes MK-sarjas 7. koha.

“Tänane taktika oli kiire stardiga esimeseks tõusta, et sõitu kontrollida,” sõnas Simonlatser ETV-le. “Tunne oli hea ja B-finaali eel mõtlesin, et kas kõik või mitte midagi.”

“Loodetavasti sain tänase võistlusega stabiilsuse kätte, et edaspidigi sprindis kõrgeid kohti saada.”

21-aastane Simonlatser kavatseb Tour de Ski`d jätkata vähemalt järgmise sprindietapini, mis on kavas reedel, 4. jaanuaril Asiagos.

Meeste A-finaali jõudsid kolm norralast (Tor Arne Hetland, Simen Östensen ja Petter Northug) ja kolm venelast (Andrei Parfjonov, Nikolai Morilov ja Maksim Võlegzanin). Üllatuslikult võttis finaalis esikoha Nikolai Morilov, järgnesid Simen Östensen (+0,3) ja Tor Arne Hetland (+0,5).

Tour de Ski uueks liidriks tõusis Östensen, kes edestab nüüd kaks avaetappi võitnud Lukas Bauerit 12,1 sekundiga. Eesti parimana on Jaak Mae 72 mehe hulgas 48., Rehemaa on 53., Kümmel 60., Kokk 62., Narusk 67. ja Simonlatser 69.

Tour de Ski jätkub teisipäeval, kui Nove Mestos on kavas meestele 15 km ja naistele 10 km vabatehnika jälitussõit.