Tehvandi spordikeskuse juhataja Alar Arukuusk rääkis, et tööd normaalmäe ehk K-90 suusahüppemäe ehitamisel on kavandatud kahte etappi. Esimeses etapis ehk tänavu valmib hüppemäe tagatorn ehk vaateplatvorm, mida esialgu saab Arukuuse sõnul kasutada vaatetornina ümbruskonna uudistamiseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hüppemäe enda kallal hakkavad ehitustööd pihta aga tuleva aasta kevadel. Arukuuse sõnul on juba alustatud ettevalmistustöid, mille tulemusel seal peaks suusahooajal 2008-2009 lisaks iga-aastasele murdmaasuusatamise maailmakarikaetapile toimuma ka kahevõistlejate maailmakarikaetapp. Üsna reaalne on, et siis on Otepääl võimalik esmakordselt näha ka spetsiaalsuusahüppajaid.

“Esialgu soovime siiski korraldada normaalmäe suusahüppe maailmakarikaetapi B-grupile. A-grupi mehi on samuti tulevikus lootust näha, aga esialgu ehitame siiski mäe valmis ja siis unistame ka nende Otepääle kutsumisest,” lisas Arukuusk.

Kokku maksab esimese rahvusvahelise suusaliidu normidele vastava hüppemäe ehitamine ligi 60 miljonit krooni. Tornist saab ka turismiobjekt. Seepärast toetab ehitust 9 miljoni krooniga Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus. Lõviosa hüppemäe ehitamiseks tuleb siiski Euroopa Liidu tõukefondidest (40 miljonit krooni), kuid oma õla panevad alla ka Otepää vald ja kultuuriministeerium.