Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõuniku Leili Tuule sõnul on Otepää looduspargi maa-alal Pilkuse sihtkaitsevööndis tehtud 0,4 hektaril ebaseaduslikku lageraiet, mille käigus on kahjustatud ka metsamaa pinnast, kirjutab Postimees.

Sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk imestas, et keskkonnainspektsioon, kes käis Tehvandi keskuse laiendamisega seotud töid sügisel üle vaatamas, ei tuvastanud tema teada tookord mingit kahju ega võtnud nähtu põhjal ka seisukohta.

Arukuuse kinnitusel on ehitustööd käinud sügisel kahel maatükil — rajatav hüppemägi asub spordikeskuse maadel, kuid murdmaasuusatajate võistlusraja Tehvandi tõus, mida on viimastel kuudel kohendatud rahvusvahelistele määrustele vastavaks, asub Pilkuse kaitsevööndis Aakre metskonna maadel.

Leili Tuul keskkonnainspektsioonist kinnitas, et luubi alla ei ole võetud spordikeskuse, vaid just metskonna maadel tehtu.

Et tekitatud kahju ületab 30000 krooni, on see miinimumväärtuses tekitatud kahju kriminaalmenetluse algatamiseks. Esialgsete andmete kohaselt võib kahju ulatuda poole miljoni kroonini, kuid täpne summa on veel selgitamisel.