„Selle üle on ainult hea meel, et suusasõbrad on leidnud tee ka Tartu Teatemaratonile,“ sõnab 42. Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk. „Teatemaraton on mõeldud nii neile, kes ei soovi järgmisel nädalal tervet 63 või 31 km distantsi läbida kui ka neile, kes soovivad enne maratonipäeva rajaga tutvust teha. Seoses rohke osavõtuga teatemaratonist kutsun kõiki liiklejaid üles tähelepanelikkusele raja ümbruses ja soovitan meeskondadel liigelda ühe autoga, et vältida liigset koormust kohalikule liikluskorraldusele. Liiatigi on meeskonnatunne hoopis suurem, kui maraton tehakse terves ulatuses läbi koos,“ soovitas Kelk.

Tartu Teatemaratoni stardinimekirjast leiab nii kollektiive, sõprus- ja perekondi kui ka sportlasi. Tippsõudja Allar Raja eestvedamisel on Sõudemansa nime all startimas Tõnu Endrekson, Andrei Jämsa, Joosep Laos ja ka Raja ise. Meeskonna on välja pannud ka Tartu Kivilinna Gümnaasium, Narva Kutseõppekeskus, Tartu Ülikool on esindatud lausa 8 kollektiiviga.

Teatemaratoni favoriidiks võib kahtlemata lugeda meeskonda SK Biathlon (Karel Kulbin, Priit Viks, Virgo Karu, Martten Kaldvee), kelle arvel on ka ajaloo esimese Tartu Teatemaratoni võit.

Tartu Teatemaratoni stardiprotokoll

Teatemaratoniga samal ajal antakse start ka 42. Tartu Maratoni Avatud Raja 63 km sõidule, 31 km start on Arula teeristist kell 11.00, Tervis Plussi 12. Tartu Maratoni Naistesõidu start antakse Palul kell 12.00.

Tartu Maratoni peaproov ootab osalema kõiki – registreerida saab ka enne starte koha peal.