Klubi Tartu maratoni juhatuse liikme Indrek Kelgu sõnul on töö eduka maratoni nimel juba ammu alanud. „Baltikumi suurima suusavõistluse õnnestumine eeldab tegutsemist terve aasta jooksul. Hetkel on alanud kõige aktiivsem periood, mille sihiks on tuhandete osavõtjatega suusamaraton,“ räägib Kelk. Tema sõnul on alustatud ka rajapõhja ehitamisega, mida saab jätkata vastavalt lumeoludele. Kiiret suusatrassi valmimist segab mõnevõrra lume sulamisest tingitud kõrge veetase, kuid loodetavasti see taandub.

Maailma tunnustatuimate maratonide sarja Worldloppet kuuluv Tartu maraton on praeguseks kohale toomas lisaks eestlastele ka hulgaliselt välismaalasi. Kaugemad registreerunud on pärit näiteks Austraaliast. 15. veebruaril antavaks stardiks loodavad korraldajad Lõuna-Eesti lumele saata kuni 20 riigi suusatajad.

Traditsiooniliselt saab ennast Baltikumi suurimale suusatamissündmusele kirja panna mitmes voorus, millest kõige soodsam lõppeb täna.

Oma nime saab üles anda internetis Tartu maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee ja kontoris Tartus, Laulupeo pst. 25. Lisavõimalusena saab ennast registreerida ka Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti.

2007 aastal registreerus Tartu maratoni starti veidi üle 4700 sportlase, kellest ületas finišijoone 4168.

Tartu Maratoni näol on tegemist Eesti suurima talispordiüritusega, mida korraldab klubi Tartu maraton. Mainitud võistlus kuulub maailma parimate suusatajate jaoks tähtsaimasse maratonisarja FIS Marathon Cup ning maailma suurimaid suusamaratone ühendavasse sarja Worldloppet.