„Seis on praegu väga ilus. Lund on tublisti juurde tulnud ja tänase seisuga valitsevad ilmselt selle talve parimad olud,“ rääkis Tartu Maratoni rajameister Assar Kütt, kes tänavu alates detsembris maha sadanud esimesest lumest rada ette on valmistanud.

Rajatraktor sõitis täna hommikul Elvast kuni Kuutsemäeni klassikajäljega raja sisse. Sealt edasi hakkasid aga traktorit kimbutama tehnilised probleemid ja Otepäält Kuutsemäeni on selle tõttu värske lumi täna pressimata. Rajameister loodab terve raja uuesti läbi sõita homme õhtul.

„Hoolimata sellest, et lund ei ole veel piisavalt, on täna Tartu Maratoni rajal suusatamise olud tõesti head. Sellised oluld on saavutatud tänu rajameistri tublie tööle ilma lumeta perioodil,“ kiitis võistluste direktor Indrek Kelk rajameistrit Assar Kütti, kes on tänu suvisele ning sügisesele maratoni raja alla jääva maapinna tasandamisele ja niitmisele rajapõhja suurepäraselt ette valmistanud.

Kõige värskemate andmete järgi on 15. veebruaril toimuvale 43. Tartu Maratonile registreerunud 5168 suusatajat – 4258 pikemale 63km distantsile ja 910 lühemale 31km distantsile.