Hetkel on maratoniraja seisukord rahuldav ja kohati ulatub pressitud lume kiht 10 sentimeetrini. Otepäält Paluni on raja kvaliteet kõige parem, Palust Elvani mõnevõrra tagasihoidlikum, teatasid korraldajad.

Korralduskomitee arvates on võimalik kogu distantsi ulatuses suusatada nii vabastiilis kui ka klassikajäljes.

Lähiaja ilmateade lubab rohkelt külma, kuid paraku mitte lund, mis muudaks raja paksemaks ja klassikajälje kvaliteetsemaks. Samas ei saa see korraldajate sõnul takistuseks nädalavahetusele planeeritud sõitude läbiviimisel.

Avatud Raja kolme distantsi puhul ei ole tegemist võistlustega. Tulemused avaldatakse lõpuprotokollis tähestikulises järjekorras. Eelkõige on nende sõitude eesmärgiks pakkuda inimestele võimalust kontrollida oma valmisolekut maratoniks, tutvuda rajaga ning veeta tervislik päev suusarajal.

Avatud Raja distants kulgeb marsruudil Otepää — Arula — Palu — Elva kogupikkuses 63 kilomeetrit, kuhu antakse start kell 9.00 Otepäält. Need, kes oma võimeid nii kõrgelt ei hinda on oodatud läbima poolt maratoni (31 km) algusega kell 11.00 Arulast.

Traditsiooniliselt toimub ka Naistesõit pikkusega 16 kilomeetrit algusega kell 12.00 Palult ning lõpuga Elvas.

Registreerida saab sõitudele maratonikeskuses Tartus, Laulupeo pst. 25, interneti kodulehel www.tartumaraton.ee ja stardipaikades 1,5 tundi enne starti. Täiendavat infot Avatud Raja kohta on samuti võimalik leida eelpool nimetatud kodulehelt.