Varasematel aastatel on Tartu Maratoni juhendis olnud selge klausel, et „osalustasu ei kuulu maratoni ärajäämisel tagastamisele“. Nii oli ka möödunud talvel, kui Tartu Maraton tuligi lumepuuduse tõttu ära jätta. Tõsi, korraldajad suutsid registreerunud osalejatele nii palju vastu tulla, et osa makstud summast kanti siiski üle uue aasta maratonile ja sel aastal saavad need inimesed kuni 12. detsembrini 2015. aasta Tartu Maratonile registreerida 25% soodsamalt.

„Eelmise aasta kehv talv näitas taas, et suusavõistlustel osaleja peab paratamatult arvestama ürituse ärajäämisega,“ rääkis Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk. „Ilmataati me kontrollide ei suuda, aga rahalise poole pealt püüame uuest aastast osalejatele rohkem vastu tulla“.

„Otsustasime, et kui järgmisel aastal või kaugemas tulevikus peaks korduma möödunud talve karm saatus ja Tartu Maratoni pole võimalik lumepuuduse tõttu korraldada, saavad kõik registreerunud 50% osalustasust kanda üle järgmisele Tartu Maratonile või mõnele muule Klubi Tartu Maraton sama aasta üritusele,“ ütles Kelk.

„Me loodame, et kui peaks juhtuma halvim ja Tartu Maratoni sõita ei saa, kasutavad paljud võimalust oma osalustasu üle kanda mõnele teisele meie sama aasta üritusele. Saaksime nii rohkem osalejaid teistele maratonidele ning siis oleks võimalik meie suurima ürituse ärajäämisest põhjustatud rahalist põntsu vähegi tasandada,“ põhjendas Kelk, miks taoline samm üldse ette võeti ja võimalikuks sai.

43. Tartu Maraton toimub 15. veebruaril. Soodsaim registreerimisvoor lõppeb 12. detsembril ehk sel reedel. Kuni selle ajani kehtib 63km puhul soodushind 40€ ja 31km distantsil 25€.

Seejuures saavad eelmisel aastal ära jäänud maratonile registreerunud oma 25%-list soodustust kasutada ainult kuni selle reedeni! Neile kehtivad sellisel juhul 63km puhul hind 30€ ja 31km distantsil 18,75€.