Ürituse algus on laupäeval, 12. mail kell 11:00 juunioride võistlusega, kus saab näha ka noore Andreas Veerpalu etteastet. Lisaks tulevastele suusatajatele on tulemas ka meie endi juba 30 aastat tagasi maailma preamikku kuulunud Uno Leisti võistlust Urmas Välbe, Oddmund Jenseni ja Uwe Bellmanni vahel.

Võistlusest on hetke suusamaailma tippudest osa võtmas eestlastest Jaak Mae, Anti Saarepuu, Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Priit Narusk, Piret Pormeister, Tatjana Mannima. Mujalt Euroopast Jens Arne Svartedal, Odd Bjorn Hjelmseth, Mats Larsson, Emil Jönson, Jerry Ahrlin, Rene Sommerfeld, Astrid Jacobseni, Kristin Stormer Steira, Charlote Kalla, Lina Anderson, Nicole Fessel, Pirjo Manninen, Riika Sarasoja ja veel teised. Kokku võtab võistlusest osa ligikaudu 30 suusatajat.

Võistlus on klassikalises stiilis ja sportlik laupäev on showlise ülesehitusega ning mõeldud kogu perele. Lisaks võistlustele on tulemas ka hulgaliselt meelelahutust erinevatelt tuntud artistidelt ja rada saavad proovida päeva lõpu poole ka kõik suusa- ja spordilembelised linnakodanikud. Rajale tulevad ka Ott Kiivikas, Jüri Ratas jt. tuntud inimesed.

A.Le Coq Tallinna Vanalinna Suusasprint saab ülesehituselt olema samalaadne Düsseldorfis, Kragerøl, Stockholmis või Oslos korraldatavatega.

Tallinna vanalinna tehakse ca 1000m pikkune tehislumest atraktiivne showrada asukohaga Vabaduse väljak — Harju tn.- Niguliste tn. — Harju tn. — Vabaduse väljak(vt. RADA). Raja ülesehitus tehakse vastavalt, et oleks võimalik selle ümbrus piirata ja jätta ruumi pealtvaatajatele ning elanikele vajalik käigukoridor.

Pealtvaatajatele kavandatavateks aladeks jäävad Harju tänava nõlvad ja Vabaduse väljak koos sinna paigaldatava tribüüniga. Mõlemal alal on suurtelt ekraanidelt võimalik jälgida kogu raja lõikes toimuvat.

Ürituse suviseks suusareporteriks vanalinnas on Lembitu Kuuse ja ligi 2 tunnise ülekande teeb ka ETV.