Eesti meistrivõistluste põhiturniiril mängivad kolm naiskonda ja kolm meeskonda. Naistes läheb tiitlit kaitsma Marie Turmanni võistkond “Team Turmann” ja meestes kaitseb tiitlit Harri Lille meeskond “CC Tallinn”.

“Kurling on Eestis kiirelt arenev spordiala, mis kogub populaarsust - kasvab nii iga aastaselt kurlingut proovivate inimeste kui ka harrastajate arv ning ka nende tase ja omavaheline konkurents. Mul on hea meel, et sel aastal näeme Eesti meistritiitli eest võistlemas nii kogenud mängijaid, esmakordseid osalejaid kui ka noorema põlvkonna esindajaid,” sõnas Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver.

Tema sõnul on kurlingus kasvamas uus põlvkond noori ja motiveeritud mängijaid, kes seavad endale maksimaalselt kõrgeid sportlikke eesmärke ning kes juba on näidanud häid tulemusi ka tiitlivõistlustel.

Eesti meistrivõistlused kurlingus toimuvad Tondiraba jäähallis. Võistkonnad mängivad omavahel kaks vooru, misjärjel toimub play-off.

Meeste meister selgitatakse välja kahe võiduni mängitavas finaalis. Finaali esimene mäng toimub laupäeval kell 14, teine mäng samal päeval kell 19 ja kolmas vajadusel pühapäeval hommikul kell 9.

Naiste meistrivõistluste finaal mängitakse esimese võiduni. Kui võitja ei ole “Team Turmann”, toimub Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsioon Eesti meistri ja “Team Turmanni” vahel, kuna viimane on Eestile kindlustanud koha 2019. aasta EMi A divisjonis.

Naiste finaal toimub laupäeval kell 14. EMi kvalifikatsioonimängud mängitakse vajadusel laupäeval kell 19 ning pühapäeval kell 09 ja 14.

Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.