Võidutöid vaata siit:

Videokonkursile olid oodatud nii suusa-, kui lumelauavideod. Konkursi eesmärk oli leida näiteid, kui tore on talvel lumes suuskade ja lumelauaga mässata.

Video sisus pidid oma koha leidma suusad ja/või lumelauad, lõbu ja lumi. Vältimatu nõue oli, et video oleks ülesvõetud esitaja poolt. Tähtajaks laekus konkursile 22 tööd, millest 15 olid suusa- ja 7 lumelauavideod.

Tööde hulk oli videokonkursi debüüdiks piisav, et lugeda konkurss kordaläinuks. Hoomatav oli, et kõik tegijad olid videoamatöörid, kes on oma oskuste arengus jõudnud erinevatele astmetele. Samas teeb rõõmu, et koduvideoid ei filmita enam lihtsalt üles, vaid sellele eelneb käsikirja idee ja peale ülesvõtteid järgneb videotöötlus.

Töid hindasid konkursi ellukutsunud kolme osapoole eksperdid. Delfi esindaja Ivar Jurtšenko kommenteerid, et kuigi töid oli erinevaid, võis kõik pidada lahedateks. "Mõne kallal oli nähtud enam vaeva, teine oli lihtsalt vahetu koduvideo. Sellised videokonkursid on motiveerivad ja kutsuvad noori kätt harjutama. Ja ma olen kindel, et mõnede autorite käest saame edasipidi põnevaid töid näha."

Žürii liige Suusaliidust - Raul Olle ütles, et videoid oli igale maitsele, filmivõtteid oli tehtud erinevate nurkade alt ning need kandsid erinevaid ideid. Minu eelistustesse mahtunud töid iseloomustasid sõnad lõbu ja lust murdmaasuuskadel.

Suusaliidu lumelauaekspert Karel Kangro ütles konkursitöid kommenteerides - lumelaua võiduvideo oli üks esimeste seas, mis konkursile saadeti ning kannab endas rohkelt lumelaual lustimise ideed ning vaimu. Videost ei puudunud ka tehniliselt keerulised trikid, mida sooritati perfektselt väga minimalistlikes tagahoovi tingimustes. Tööde tehnilise teostuse osas ei olnud erilisi nõuded ette antud. Seda lõbusam oli võistlusele saadetud teostuste vabat voolamist ning parasjagu hüppavaid elutruid dokumentaalkaadreid nautida.

Euronics´i poolne žürii liige Kaili Nikkinen tõdes, et on heameel näha kuidas inimesed tunnevad talvest rõõmu ning samas avaldas lootust, et küllap edasipidi panustakse enam ka sisulisse poolde ning saame näha veelgi huvitavamaid töid.

Suusavideote arvestuses võitis ülekaalukalt töö nimega - Suusalaager, autoriks niigad. Ergutuspreemia vääriliseks hinnati töö - Murdmaa suusatamine, autoriks Erik123.

Lumelaua kategoorias viis võidu - Lumelaua rõõm, autoriks barcelonof. Ergutuspreemia läks VaporTaavile töö eest Talv.

Mõlema kategooria esikohatöö autorid saavad auhinnaks SONY videokaamera. Ergutuspreemiateks on SONY fotoaparaadid.