Segapaariscurling on uus olümpiaala ning Eestis toimub rahvusvaheline segapaaride curlinguvõistlus esmakordselt. Tegemist on rahvusvahelise Curling Champions Tour võistluse etapiga. Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on osalejate tase väga kõrge ning oodata on põnevat võistlust. “Tegemist on uue olümpiaalaga, kus ka Eesti võistkondadel avaneb esmakordselt võimalus olümpiamängudel osalemiseks. Sel nädalal Eestis toimuv võistlus on meie tiimidele väga hea võimalus panna oma oskused mängu tugevate vastastega,” sõnas Randver.

Eestist osaleb kuus võistkonda, teiste seas ka kaks tugevaimat curlingupaari Marie Turmann ja Harri Lill ning Maile Mölder ja Erkki Lill. “Pingutust nõudvad vastased on kindlasti Soome, Norra ja Šveitsi võistkonnad, aga ka Eesti curlingupaaride tase on väga kõrge ja loodame häid tulemusi,” lisas Randver. Kohal on eelmise MMi 6., 7., ja 8. koht ning kokku osalevad turniiril üheksa riigi võistkonnad ning paljud osalejatest on seejuures oma riigi parimad. Soomest on tulemas 2006. aasta olümpiamängudel hõbemedali võitnud legendaarne Markku Uusipaavalniemi.

Randveri sõnul on Eesti curlingul head võimalused olümpiaunistuse realiseerimiseks. “Selleks, et olümpiale pääseda, tuleb teenida sel hooajal lisa möödunud aasta aprillis teenitud kvalifikatsioonipunktidele. Lisaks tuleb Eesti segapaaril jõuda Kanadas toimuval MMil vähemalt 6.-9. kohale,” selgitas Randver. “Tegemist on väga ambitsioonika eesmärgiga, sest olümpiapunkte tulevad püüdma maailma parimad võistkonnad. Konkurents saab olema erakordselt tihe, sest paljud curlingu suurriigid jäid eelmisel MMil üldse punktideta,” lisas ta.

Rahvusvaheline curlinguturniir Tallinn Mixed Doubles International toimub Tallinnas esmakordselt ning tegemist on rahvusvahelise Curling Champions Touri etapiga. Võistlus toimub Tondiraba jäähallis 22.-25. septembril.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida nii regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.