Rajatis on kindlasti olnud piirkonna üks sümbolobjekte ja vaatamisväärsusi.

Esimene suusahüppetorn piirkonda rajati juba möödunud sajandi 30-ndatel aastatel, siis oli tegemist puidust rajatisega, milline püsis kuni uue, kivist ja metallist konstruktsioonidega mäe valmimiseni aastal 1962.

Mägi on püsinud aktiivses kasutuses tänaseni ning siin treeninud sportlased toonud Eestile au ja kuulsust talispordialadel, millistest kahevõistlus isegi mõnda aega taliala nr.1 tiitlit nautinud. Selle ala ja suusahüpete omaaegsete kuulsustega on võimalik näost-näkku kohtuda juubeliürituse raames.

Võistluse ajakava:
22.september kell 12.00 - kahevõistlus
23.september kell 10.00 - suusahüpped

Läbi aastakümnete on Tallinna "mägikotkad" olnud: Ilmar Pärtelpoeg, Uno Kajak, Raimond Mürk, Tiit Tamm, Joe Tikenberg, Asso Jüris, Heiki Leemet, Ants Lind, Peep ja Tiit Heinlood, Anatoli Viktorov, Margus Kangur, Allar Levandi, Ilmar Aluvee, Toomas Tiru, Peeter Heli, Rauno-Roomet-Tambet Pikkorid, Jens Salumäe, Vahur Tasane ja tänase päeva tegijad Tanel Levkoi, Ivo-Niklas Hermanson, Robert Lee ning Markus Vahter.

Sellest seltskonnast on Eestit olümpial esindanud: Kajak, Levandi (olümpiapronks 1988, Calgary), Aluvee, Tiru, Heli, Tambet Pikkor ja Salumäe. Kas see rida saab jätku, sõltub suusahüppemäe tulevikust? Täna tiivustavad noori hüppemäel kogenud treenerid Juhan Lind ja Indrek Possul, kes olnud abimeesteks ka paljudele eelmainitutele.